Românii ar putea cumpăra în weekend-ul care urmează flori în valoare de circa 37 de milioane de lei (8,4 milioane euro) de la comercianţi, în condiţiile în care sărbătoarea Floriilor, cu 1,5 milioane de sărbătoriţi în România, se suprapune cu cea a Sfântului Gheorghe, în care în jur de un milion de români îşi sărbătoresc onomastica, arată o analiză a KeysFin, publicată vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui studiu realizat de floridelux.ro, cele mai căutate flori în această perioadă sunt cele specifice primăverii: lalelele, freziile, zambilele, liliacul şi narcisele. Totuşi, trandafirii sunt cele mai apreciate flori de către români.

În România sunt circa 1,5 milioane de persoane care poartă nuime de flori, precum Florin, Florina, Viorel, Viorela, Narcisa sau Lăcrămioara.

"Cum dintre cei 2,5 milioane de sărbătoriţi, aproape jumătate sunt femei, calculele arată că weekend-ul ar putea însemna pentru comercianţii de flori o afacere de peste 37 de milioane de lei (8,4 milioane de euro), luând în calcul că un buchet costă,în medie, 30 de lei", se arată în analiză.

"Calculele sunt, bineînţeles, relative, nu toate femeile primind, din păcate, un buchet de flori de ziua lor", completează analiştii KeysFin.

Valoarea ar putea fi una record pentru afacerile cu flori din România, aflate în creştere puternică în ultimii ani. Numărul firmelor care activează în domeniu a crescut de la 385 în 2009 până la 573 în 2014.

“Estimările noastre indică faptul că, în 2015, au fost peste 600 de firme, iar în 2016 probabil ne îndreptăm spre 700 de firme cu obiect de activitate producţia şi comercializarea de flori”, susţin analiştii KeysFin.

Şi cifra de afaceri a firmelor din domeniu a crescut sensibil în ultimii ani, de la 190 milioane de lei în 2009 până la 222 milioane de lei în 2012 şi la 310 milioane de lei în 2014.

Analiştii KeysFin se aşteapătă ca, în acest an, afacerile firmelor din domeniu să depăşească 100 de milioane de euro, echivalent cu circa 450 de milioane de lei, ceea ce ar însemna un record istoric pentru România.

În 2014, circa 2.600 de români lucrau în  producţia şi comerţul de flori, comparativ cu 1.400 în 2009, potrivit datelor oficfiale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.