România a devenit primul stat membru al Uniunii Europene care îndeplineşte condiţionalitatea privind ajutorul de stat, evitând astfel o posibilă suspendare a plăţilor, după ce Comisia Europeană a notificat formal autorităţile de la Bucureşti în legătură cu ridicarea condiţionalităţii G5, referitoare la existenţa unui cadru legislativ pentru aplicarea efectivă a normelor UE privind ajutoarele de stat în domeniul fondurilor structurale şi de investiţii europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Autorităţile de la Bruxelles declară îndeplinit Planul de acţiune convenit de responsabilii români cu oficialii Comisiei Europene, anunţă Ministerul Fondurilor Europene.

„Mulţumesc colegilor din Ministerul Fondurilor Europene şi specialiştilor din Consiliul Concurenţei pentru seriozitate şi maniera coerentă în care au abordat măsurile aferente îndeplinirii condiţionalităţii privind ajutoarele de stat. În perioada imediat următoare, aşteptăm de la Comisie şi alte veşti bune care să ateste progresele făcute de noi şi să consfinţească îndeplinerea şi a altor condiţionalităţi.” a declarat Dragoş Dinu, secretar de stat în cadrul Ministerului Fondurilor Europene.

Condiţionalităţile ex-ante au fost negociate de fiecare stat membru cu Comisia Europeană şi reprezintă măsuri de pregătire a legislaţiei/ instituţiilor pentru o bună utilizare a fondurilor europene, iar 31 decembrie 2016 este termenul limită până la care România trebuie să îndeplinească toate condiţionalităţile.

Întârzierea îndeplinirii condiţionalităţilor poate duce la suspendarea integrală sau parţială a plăţilor aferente Programelor Operaţionale care sunt vizate de respectivele condiţionalităţi.

România a negociat 36 de condiţionalităţi, acceptate de Guvern în 2014.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.