Sprijinul direct acordat de la buget firmelor şi populaţiei în contextul pandemiei plasează România în a doua jumătate a unui clasament global, în care Fondul Monetar Internaţional analizează 191 de state, transmite Profit.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe baza datelor de la finele lunii decembrie, centralizate acum, România se află pe locul 124 în lume, poziţie deloc onorantă, cu o evoluţie negativă faţă de situaţia de la mijlocul lunii septembrie, când se afla pe locul 114.

Infograficul realizat de FMI arată că România, cu măsuri directe de la buget de 2,3% din PIB, sub un prag de 2,5% din PIB luat în calcul de FMI, se află în compania statelor din Africa şi a câtorva ţări din Asia, relevă date analizate de Profit.ro.

În timp ce România nu a prea făcut mare lucru în perioada septembrie-decembrie, o serie de ţări din Asia au depăşit pragul de 2,5% din PIB şi au devansat şi România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.