Acţionarii Romaero (RORX), companie specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, încearcă să aprobe a doua oară majorarea capitalului social cu 1,44 milioane lei, de la 15,61 milioane lei la 17,05 milioane lei, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc pe 7 iunie, după ce operaţiunea nu a fost aprobată de acţionari în luna aprilie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, potrivit convocatorului publicat pe site-ul societăţii, unul dintre subiectele aflate pe ordinea de zi este ”aprobarea majorării capitalului social al societăţii Romaero, într-o singură etapă, cu suma de 1.443.160 lei, de la nivelul actual al capitalului social de 15.615.372 lei până la 17.058.532 lei, pentru asigurarea capitalului de lucru”.

Majorarea capitalului social se va realiza prin emisiunea unui număr de 577.264 acţiuni noi, nominative, fiecare având o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune.

La data convocării, capitalul social al societăţii este de 15,61 milioane lei format din 6.246.149 acţiuni nominative, cu valoare nominală de 2,5 lei.

De asemenea, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul societăţii, Romaero pregăteşte o perioadă de dezvoltare accelerată cu măsuri care au în vedere creşterea productivitătii şi competitivităţii şi îşi caută, astfel, ”de urgenţă” parteneri de afaceri.

”Adresăm invitaţia deschisă companiilor româneşti sau străine să înainteze propuneri de colaborare în vederea reprezentării intereselor Romaero pentru a extinde acoperirea şi vânzările noastre la nivel internaţional”, arată anunţul companiei, care nu dă detalii suplimentare.

Invitaţia este destinată partenerilor ”cu experienţă şi cu o bună cunoaştere a pieţei industriei şi serviciilor de aeronautică, interesaţi să ofere şi să obţină: servicii de calitate şi preţuri competitive, dezvoltarea afacerilor prin marketing performant, remunerarea corectă a serviciilor”, se mai precizează în anunţ.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăţi suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri şi cota de piaţă, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 salariaţi.

Romaero a avut anul trecut o pierdere de 60,28 milioane lei, faţă de 34,1 milioane lei în 2015.

Compania a obţinut în 2016 o cifră de afaceri de 46,5 milioane lei, în scădere cu 15,6% faţă de 2015.

Romaero, controlată de Ministerul Economiei, mai are 720 de salariaţi şi o valoare de piaţă de 128,67 milioane lei (28,6 milioane euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.