Acţionarii Romaero (RORX), companie specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo, au aprobat majorarea capitalului social cu 1,44 milioane lei, de la 15,61 milioane lei la 17,05 milioane lei, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Adunării Generale a Acţionarilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura a avut loc săptămâna aceasta, după ce operaţiunea nu a fost aprobată de acţionari în luna aprilie.

Majorarea capitalului social s-a realizat prin emisiunea unui număr de 577.264 acţiuni noi, nominative, fiecare având o valoare nominală de 2,5 lei/acţiune, arată un raport al companiei.

De asemenea, decizia vine la câteva luni după ce acţionarii au aprobat înfiinţarea unei filiale prin care Romaero să îşi valorifice activele excedentare.

Terenurile pe care îşi desfăşoară activitatea compania sunt evaluate la câteva zeci de milioane de euro, fiind vorba de una dintre cele mai scumpe zone imobiliare ale Capitalei.

În 2016, Romaero s-a confruntat cu dificultăţi suplimentare, care i-au scăzut cifra de afaceri şi cota de piaţă, motiv pentru care a fost nevoită să concedieze circa 100 de salariaţi.

Compania a avut anul trecut o pierdere de 60,28 milioane lei, faţă de 34,1 milioane lei în 2015. Totodată, a înregistrat o cifră de afaceri de 46,5 milioane lei, în scădere cu 15,6% faţă de anul precedent.

Romaero, controlată de Ministerul Economiei, mai are 720 de salariaţi şi o valoare de piaţă de 156,15 milioane lei (34,7 milioane euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.