ROCA Industry (simbol bursier ROC1), un holding de materiale de construcţii, care reuneşte toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, a anunţat vineri închiderea cu succes şi anticipat a plasamentului privat pentru acţiunile sale şi atragerea sumei de 50 milioane de lei de la investitori. Acţiunile holdingului vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului viitor. Holdingul îşi propune ca în următorii trei ani, prin dezvoltare organică şi consolidări de achiziţii&fuziuni cu alte firme din acelaşi domeniu, să aibă în componenţa sa 10-12 companii complementare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ROCA Industry (simbol bursier ROC1), un holding de materiale de construcţii, care reuneşte toate companiile din portofoliul ROCA Investments din acest domeniu de activitate, anunţă închiderea cu succes şi anticipat a plasamentului privat pentru acţiunile sale şi atragerea sumei de 50 milioane de lei de la investitori. Acţiunile holdingului vor fi listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti la începutul anului viitor", a anunţat ROCA Industry.

Liviu Stoleru, un executiv cu o experienţă de peste 20 de ani în diverse industrii de materiale de construcţii, va deţine funcţia de CEO al ROCA Industry începând de anul următor.

Plasamentul privat a fost intermediat de BT Capital Partners, în timp ce Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat. În ceea ce priveşte aspectele juridice, ROCA Industry a fost asistată de casa de avocatură Filip & Company.

„În condiţiile în care piaţa de capital nu se mai bucură de exuberanţa ce a caracterizat acest an, reuşita şi anvergura acestui plasament privat confirmă faptul că investitorii rămân atraşi de un proiect care pune laolaltă un model atractiv de business, o echipă de management performantă şi o evaluare corectă a preţului de intrare. Acest succes ne bucură, ne motivează şi ne responsabilizează. Suntem recunoscători tuturor celor care şi-au manifestat încrederea, investind alături de noi în acest proiect. Angajamentul echipei de management se referă la asumare, transparenţă şi gândire pe termen lung”, a declarat Rudolf Vizental, CEO ROCA Investments.

ROCA Industry este primul holding de materiale de construcţii care va fi listat pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi este primul proiect strategic al ROCA Investments, care grupează sub umbrela unui holding specializat companii româneşti producătoare de materiale de construcţii. În prezent, ROCA Industry cuprinde companiile BICO Industries, cel mai mare producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi armături din fibră de sticlă şi unul dintre cei mai importanţi producători la nivel european şi Sarcom, unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România.

Holdingul îşi propune ca în următorii trei ani, prin dezvoltare organică şi consolidări M&A cu alte firme din acelaşi domeniu, să aibă în componenţa sa 10-12 companii complementare care să permită generarea unor sinergii. În ceea ce priveşte criteriile de selecţie, companiile avute în vedere trebuie să fie antreprenoriale, cu o cifră de afaceri de peste 40-50 milioane de lei şi un procent al EBITDA de 15-20%.

În cadrul plasamentului privat început în data de 10 decembrie 2021, un total de 4.500.000 de acţiuni au fost vândute investitorilor la preţul de 10 lei pe acţiune. 120 investitori individuali şi profesionişti au participat la plasament. Oferta s-a închis anticipat în data de 16.12.2021 şi a fost suprasubscrisă, investitorii plasând ordine în valoare totală de 49.962.120 lei.

„În ultimii ani, sectorul materialelor de construcţii a avut parte de o activitate dinamică atât pe piaţa locală, dar şi la nivel internaţional. Ne bucurăm că am avut oportunitatea de a colabora cu ROCA Investments în procesul de pregătire a ROCA Industry pentru listarea pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi că încheiem anul 2021 cu un nou plasament privat închis cu succes. Totodată, ne bucurăm să vedem companii româneşti, precum ROCA Industry, care îşi doresc nu numai să crească afaceri de succes, dar şi să construiască o temelie pe baza căreia să se dezvolte întreaga economie românească,” a declarat Daniela Secară, CEO BT Capital Partners divizia de investment banking şi pieţe de capital a Băncii Transilvania, care a intermediat plasamentul privat al ROCA Industry.

ROCA Industry are un management format din specialişti în domeniul materialelor de construcţii, care se va asigura de funcţionarea şi dezvoltarea holdingului, dar va avea în vedere şi crearea unei culturi antreprenoriale bazate pe parteneriat în interiorul echipelor sale. Totodată, echipa de management a ROCA Investments se va implica în coordonarea strategică a ROCA Industry.

Capitalul atras în urma plasamentului privat va fi utilizat pentru dezvoltarea companiilor existente prin care îşi desfăşoară activitatea comercială, dar şi pentru tranzacţiile necesare consolidării noilor companii. Holdingul îşi propune să devină principalul furnizor local pentru lanţurile principale de magazine de bricolaj din România. În acest sens, ROCA Industry are în plan să utilizeze o parte din fondurile atrase şi pentru implementarea strategiei de afaceri ale companiilor existente şi viitoare din cadrul holdingului.

"Viziunea ROCA Industry este proiectată pe termen lung şi urmăreşte generarea de valoare prin implementarea unui proces de consolidare şi modernizare a capacităţilor de producţie româneşti. În timp, proiectul holdingului va duce la creşterea competitivităţii industriei autohtone, dar şi la scăderea dependenţei faţă de importuri, având totodată un impact pozitiv semnificativ asupra economiei româneşti în ansamblu", anunţă holdingul.

BICO Industries este un important producător autohton de plasă din fibră de sticlă şi de armături din fibră de sticlă. Principalele sale produse sunt plasa din fibră de sticlă pentru armarea şi ranforsarea termosistemelor şi a placărilor cu rigips, precum şi colţare (atât metalice cât şi din plastic) cu plasă, comercializate in special sub brandurile proprii, BICO şi Hitrom, atât pe piaţa din România cât şi din străinătate.

Prin cele două puncte de lucru pe care le deţine, compania are capacităţi de producţie complete.

Turbotex, cea mai nouă linie de producţie BICO Investments, recent deschisă la Piatra Neamţ ca urmare a unei investiţii de peste 1,5 milioane euro, este complet automatizată şi integrată.

SARCOM este unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri. Cu o istorie de aproape 30 de ani, două brand-uri recunoscute şi un portofoliu extins de produse, compania a reuşit să devină, dar şi să se menţină printre cei mai importanţi producători la nivel local.

Sarcom produce şi vinde produsele proprii sub două brand-uri, Sticky şi Coral, adresându-se atât segmentului de piaţă low cost cât şi celui premium, printr-un portofoliu de 380 produse care include vopsea lavabilă, tencuială, vopsea email, diluant, etc.

ROCA Investments este o companie care contribuie la amplificarea potenţialului companiilor, sprijinindu-le să îşi dezvolte strategii de business prin care accelerează creşterea valorii lor pe termen lung. Astfel, ROCA contribuie la dezvoltarea culturii antreprenoriale bazată pe parteneriat şi creează valoare în economia românească.

Pornită în urmă cu mai bine de 3 ani, ROCA este prezentă în 10 judeţe ale ţării, în 5 mari sectoare deactivitate: agrifood, logistică, servicii industriale, producţie materiale de construcţii, îngrijirea personală.

Cele 13 companii din portofoliu (din care două inactive) au generat în 2020 o cifră de afaceri cumulată de 98 milioane euro, un profit operaţional (EBITDA) de 5 milioane euro şi au peste 1.000 de angajaţi.

Ecosistemul ROCA este format în prezent din companiile: Sarcom (unul dintre cei mai mari producători de vopsele şi lacuri din România), BICO Industries (producător de plasă din fibră), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producător de cabluri electrice), MECANEX (producător de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (fermă piscicolă), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (îngrijire personală), Yellow.Menu (restaurant online) şi Sinteza (industrie chimică).

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultură antreprenorială bazată pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how şi pasiune.

BT Capital Partners, divizia de investment banking si pieţe de capital a Băncii Transilvania, este membru exclusiv în România al Oaklins, cea mai importantă alianţă internaţională de specialişti în fuziuni şi achiziţii şi cel mai mare broker de retail din piaţa de capital din România. BT Capital Partners oferă servicii de asistenţă pentru atragerea de investitori prin piaţa de capital, servicii de brokeraj, consultanţă pentru fuziuni şi achiziţii, structurarea schemelor de finanţare complexe, cercetare de piaţă şi consultanţă pentru management strategic.

Cornerstone Communications este o firmă de tip boutique cu sediul în Bucureşti, specializată în relaţii cu investitorii şi servicii de consultanţă pentru piaţa de capital. Compania furnizează servicii integrate de comunicare şi consultanţă companiilor care sunt deja listate pe Bursa de Valori Bucureşti, precum şi afacerilor antreprenoriale care doresc să atragă finanţare prin piaţa de capital românească. Cornerstone Communications este de asemenea consultant autorizat pentru piaţa AeRO a BVB.

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.