ROCA Industry, primul holding de materiale de construcţii din România, anunţă încheierea primei etape (destinată exercitării drepturilor de preferinţă) şi lansarea celei de-a doua etape din majorarea de capital, sub forma unui plasament privat. Holdingul emite în cadrul plasamentului privat un număr de 14.073.128 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune şi o valoare totală de 140,7 milioane. Plasamentul se derulează în perioada 16 – 30 ianuarie 2024, cu posibilitatea închiderii anticipate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”ROCA Industry, primul holding industrial de materiale de construcţii din România, listat sub simbolul ROC1 pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi deţinut majoritar de ROCA Investments, anunţă încheierea primei etape (destinată exercitării drepturilor de preferinţă), în care au fost subscrise 926.872 acţiuni noi cu o valoare nominală de 10 lei fiecare, având o valoare nominală totală de 9.268.720 lei, şi demararea etapei a doua a majorării de capital constând într-un plasament privat, având ca obiect acţiunile nesubscrise în cadrul primei etape”, anunţă grupul.

Plasamentul privat are ca obiect un număr total de 14.073.128 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 10 lei/acţiune, din care un număr de 5.641.277 acţiuni noi vor fi emise ca urmare a compensării cu anumite creanţe datorate de ROCA Industry către ROCA Investments, diferenţa fiind oferită spre subscriere în schimbul unor aporturi în numerar.

Valoarea totală a rundei de capitalizare prin plasament privat se ridică la 140,7 milioane lei, conform raportului curent emis de companie în data de 11 ianuarie 2024.

La finalul lui 2023, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul pentru majorarea de capital (destinată exercitării drepturilor de preferinţă), cu cel mult 150 milioane de lei, şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor ROCA Industry pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Majorarea de capital are loc în două etape, prima derulându-se între 11 decembrie 2023 – 10 ianuarie 2024, cu acţiuni oferite spre subscriere în baza drepturilor de preferinţă, urmată de o rundă de plasament privat, în perioada 16 ianuarie 2024 – 30 ianuarie 2024, cu posibilitatea închiderii anticipate.

Holdingul vizează în continuare consolidarea poziţiei sale în industria materialelor de construcţii din România şi îşi propune să utilizeze fondurile atrase în urma majorării de capital pentru investiţii în proiecte strategice şi extinderea portofoliului de companii şi produse.

„Începutul de an vine cu o creştere susţinută a interesului investitorilor, ceea ce reflectă încrederea acestora în perspectivele uriaşe ale industriei româneşti, dar şi în know-how-ul nostru de a crea performeri industriali de talie europeană. Suntem încrezători că această a doua etapă a majorării de capital ne va sprijini considerabil în obiectivul nostru de a atinge un nivelul al capitalizării de peste 50 milioae de euro,” declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Prezent pe piaţa secundară AeRO a BVB din ianuarie 2022, holdingul ROCA Industry a avut un parcurs dinamic pe piaţa financiară locală, fiind acum în plin proces de tranziţie către piaţa principală. În ultimul an, acţiunile ROC1 au fost, in termeni de valoare totala, în top 3 acţiuni tranzacţionate ale companiilor incluse în indicele BET AeRO.

Conform raportărilor holdingului, în primele 9 luni ale anului 2023, acţiunile ROC1 au atras o lichiditate de 6 milioane lei pe piaţa AeRO a BVB, cu o medie zilnică de 32.000 lei şi cu un rulaj zilnic mediu de peste 3.600 acţiuni. 

La nivel de business, companiile productive din cadrul holdingului de materiale de construcţii ROCA Industry au înregistrat o cifră de afaceri cumulată în valoare totală de 439,2 milioane lei, în creştere cu 7,9% faţă de primele 9 luni din 2022.

ROCA Industry deţine direct şi indirect, un număr de 8 companii: BICO Industries (primul şi cel mai mare producător naţional de plasă din fibră de sticlă şi singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă, cu o prezenţă de peste 30 de ani pe piaţă), Evolor (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producţie de vopsele şi lacuri, de asemenea cu o experienţă de piaţă de peste 30 de ani), ECO Euro Doors (cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale), Dial (compania specializată în fabricarea produselor de sârmă), Electroplast (unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri electrice), precum şi producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas şi Iranga (deţinuţi indirect prin intermediul BICO Industries).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.