Rheinmetall a raportat joi o creştere a profitului operaţional trimestrial şi şi-a confirmat previziunile pentru întregul an, deoarece beneficiază de cererea în creştere de arme şi muniţii, pe fondul războiului din Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

CEO-ul Armin Papperger a declarat că Rheinmetall a primit primele comenzi majore, ceea ce înseamnă că guvernele au început să îşi respecte angajamentele de a accelera achiziţiile militare.

”Recent am semnat contracte cu un volum de comenzi de peste 7 miliarde de euro într-o singură săptămână, un nou record pentru noi”, a menţionat el.

Compania cu sediul la Duesseldorf a înregistrat câştiguri din exploatare de 118 milioane de euro în trimestrul al doilea, încheiat în iunie, în creştere faţă de 114 milioane de euro cu un an mai devreme şi atingând aşteptările medii ale analiştilor.

Vânzările consolidate ale Rheinmetall au crescut cu puţin peste 6%, până la aproximativ 1,5 miliarde de euro, fiind puţin sub aşteptări.

Comenzile primite au crescut cu 17%, la aproximativ 30,1 miliarde de euro.

Rheinmetall este unul dintre cei mai mari producători de muniţie din lume.

Obuzele de artilerie au avut o cerere deosebit de mare, deoarece Kievul trage aceste cartuşe la o rată mai mare decât le pot produce companiile occidentale.

De asemenea, compania se ocupă de recondiţionarea tancurilor şi a altor vehicule pentru a fi utilizate de Ucraina şi a lucrat pentru a stabili o nouă linie de producţie pentru cartuşele de 35 mm utilizate de tunurile antiaeriene Gepard din Kiev, primele cartuşe trebuind iniţial să fie livrate în iulie.

”Aşa cum am promis, în curând vom livra în Ucraina muniţia necesară urgent pentru tancurile antiaeriene Gepard”, a spus Papperger joi, fără a oferi detalii.

În timp ce compania valorifică boom-ul militar, afacerea de apărare reprezentând 70% din venituri, afacerile sale civile au înregistrat o încetinire a creşterii cauzată de ”contribuţiile negative la câştiguri” ale companiilor afiliate din Europa şi China, se arată în comunicat.

Compania a remarcat că rezultatul a fost afectat şi de costurile de circa 10 milioane de euro pentru restabilirea operaţiunilor rezultate în urma unui atac cibernetic asupra sistemelor IT în afacerile civile, în aprilie 2023, precum şi de preţurile mai mari ale materiilor prime.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.