Compania germană Rheinmetall a fondat o societate mixtă cu conglomeratul de stat ucrainean Ukroboronprom, pentru a construi şi repara tancuri în Ucraina, a informat vineri cotidianul Handelsblatt, citându-l pe directorul general al producătorului german de arme, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Contractele au fost semnate”, a declarat directorul generalv Armin Papperger pentru Handelsblatt, adăugând că cooperarea va acoperi întreţinerea şi repararea vehiculelor blindate în Ucraina, în timp ce construcţia tancurilor va fi pregătită în paralel.

Rheinmetall va deţine un pachet majoritar de 51% în noua companie şi va asigura managementul, a adăugat Handelsblatt.

Compania germană se aşteaptă să semneze în zilele următoare contracte pentru încă două asociaţii mixte, pentru muniţie şi apărare aeriană, potrivit Handelsblatt.

”Ucraina va beneficia de un transfer cuprinzător de tehnologie, precum şi de o furnizare pe termen scurt de echipamente militare din Germania”, a declarat Papperger pentru Handelsblatt.

Ziarul l-a citat pe şeful Ukroboronprom, Iuri Husiev, care a salutat dorinţa Rheinmetall de a sprijini Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

Rheinmetall a înregistrat o creştere a cheltuielilor pentru apărare de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, Germania furnizând, de asemenea, ajutor şi arme Kievului pentru a ajuta la respingerea forţelor ruse.

Rheinmetall produce muniţie, alte echipamente militare şi, de asemenea, tancurile Leopard pe care Germania a decis să le trimită în Ucraina, pe care compania le produce împreună cu Krauss-Maffei Wegmann. Compania nu a oferit imediat comentarii.

Publicaţia Der Spiegel  a relata sâmbătă că Germania a pregătit un nou pachet de echipamente militare pentru Ucraina, în valoare de 2,7 miliarde de euro (3 miliarde de dolari), cel mai mare pe care Berlinul l-a furnizat de la invazia Rusiei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.