Rezervele valutare gestionate de Banca Naţională a României (BNR) au crescut în luna ianuarie cu 276 milioane euro, sau 0,8%, faţă de finalul anului trecut, ajungând la 34,518 miliarde euro, arată datele publicate miercuri de banca centrală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La finalul lunii decembrie 2016, rezervele se situau la 34,242 miliarde euro, în timp ce la sfârşitul anului 2015, rezervele valutare erau evaluate la 32,238 miliarde euro.

În ianuarie au intrat în rezervele valutare 775 milioane euro, peste nivelul înregistrat în luna precedentă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Ieşirile au fost mai mici, de 499 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Banca Naţională obligă băncile din România să depună 10% din pasivele în valută la BNR, pentru scadenţele reziduale de peste doi ani.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar valoarea sa a crescut la 3,73 miliarde euro, de la 3,66 miliarde euro în decembrie, ca urmare a majorării cotaţiilor metalului galben.

Rezervele internaţionale ale României, care însumează valute şi aur, erau la finalul lunii ianuarie de 38,251 miliarde euro, în creştere cu 346 milioane euro faţă de luna precedentă.

În luna februarie, Ministerul Finanţelor are de plătit 196 milioane euro în contul datoriei publice denominate în valută. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.