Rezervele valutare ale Băncii Naţionale a României au crescut în martie cu 200 milioane euro, la aproape 34,7 miliarde euro, în urma emisiunii de eurobonduri a Ministerului Finanţelor, arată datele publicate luni de BNR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rezervele valutare se situau la sfârşitul lunii februarie la 34,495 miliarde euro şi au ajuns la 31 martie la 34,695 miliarde euro.

În cursul lunii, au intrat 853 milioane de euro, provenind din "modificarea rezervelor minime în valută constituiare nominală de 240 milite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice (inclusiv suma rezultată din emisiunea de obligaţiuni pe piaţa internă în valooane euro), alimentarea contului Comisiei Europene şi altele".

Pe de altă parte, au fost înregistrate ieşiri de 653 milioane euro, din modificarea rezervelor minime în valută, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, dar valoarea acesteia s-a redus de la 3,94 miliarde euro până la 3,88 miliarde euro, raportat la preţurile internaţionale.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) au crescut la 38,572 miliarde euro, de la 38,435 miliarde euro în februarie. 

Plăţile scadente în luna aprilie în contul datoriei publice denominate în valută însumează 198 milioane euro.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.