Redresarea economiei SUA continuă, în pofida creşterii infecţiilor cu Covid-19, a afirmat miercuri Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, într-o nouă declaraţie optimistă referitoare la politica băncii centrale, care a semnalat că au loc discuţii privind o eventuală retragerea a sprijinului monetar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Indicatorii activităţilor economice şi ai pieţei muncii au continuat să se întărească, datorită progreselor vaccinări şi a sprijinului puternic al politicilor”, a afirmat banca centrală într-un comunicat, după încheiera unei şedinţe de două zile privind politica monetară.

Rezerva Federală a afirmat că are încă încredere că vaccinările pot ”reduce efectul crizei de sănătate asupra economiei” şi pot permite  ca redeschiderea economiei să continue.

Oficialii Fed au mai afirmat, într-un comunicat susţinut în unanimitate, că vor continua discuţiile privind momentul în care poate începe reducerea achiziţiilor lunare de obligaţiuni ale băncii centrale, în valoare de 120 de miliarde de dolari. Această mpsura va precede o eventuală majorare a dobânzilor.

Banca centrală a afirmat în decembrie că nu va modifica programul de achiziţii de obligaţiuni până când nu vor avea loc ”progrese substanţiale” în refacerea pieţei muncii.

Fed a mai subliniat miercuri că inflaţia ridicată rămâne rezultatul ”unor factori tranzitorii”, ceea ce înseamnă că nu este un risc iminent.

Banca centrală a menţinut dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero, alături de programul de achiziţii de obligaţiuni. Instituţia nu a publicat miercuri previziuni economice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.