Este posibil ca efectele crizei bancare produse recent în SUA să împingă economia în recesiune mai târziu în acest an, potrivit documentelor Rezervei Federale (Fed), citate de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Procesul-verbal de la reuniunea din martie a Comitetului Federal pentru Piaţa Deschisă (FOMC) al Rezervei Federale a inclus o prezentare din partea membrilor personalului cu privire la potenţialele repercusiuni ale falimentului Silicon Valley Bank şi alte turbulenţe din sectorul financiar care s-au produs la începutul lunii martie.

Deşi vicepreşedintele Fed pentru Supraveghere Michael Barr a spus că sectorul bancar ”este solid şi rezistent”, economiştii băncii centrale au spus că economia va fi lovită.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Având în vedere evaluarea lor asupra efectelor economice potenţiale ale evoluţiilor recente din sectorul bancar, proiecţia personalului la momentul întâlnirii din martie includea o recesiune uşoară care va începe mai târziu în acest an, cu o revenire în următorii doi ani”, se arată în rezumatul reuniunii.

Proiecţiile ulterioare întâlnirii au indicat că oficialii Fed se aşteaptă la o creştere a produsului intern brut de doar 0,4% pentru tot anul 2023.

Fed din Atlanta anticipează pentru primul trimestru o creştere economică de aproximativ 2,2%, asta indicând o încetinire mai târziu în cursul anului. 4

Criza bancară a provocat unele speculaţii că Fed ar putea opri creşterea dobânzilor, dar oficialii au subliniat că trebuie făcut mai mult pentru a domoli inflaţia.

Oficialii FOMC au votat în cele din urmă pentru creşterea dobânzii de referinţă cu 0,25 puncte procentuale, a noua creştere din ultimul an. Acest lucru a adus dobânda fondurilor federale la un interval ţintă de 4,75%-5%, cel mai ridicat nivel de la sfârşitul anului 2007.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.