Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a devansat, miercuri, previziunile privind prima majorare de dobânzi post-pandemie din 2024 în 2023, citând îmbunătăţirea situaţiei de sănătate şi renunţând la referirea privind impactul crizei asupra economiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit noilor estimări, majoritatea celor 11 membri ai consiliului de politică monetară anticipează cel puţin două majorări de câte un sfert de punct procentual a dobânzilor în 2023, chiar dacă oficialii s-au angajat în comunicatul publicat după şedinţa de politică monetară să menţină politica de susţinere pentru încurajarea redresării pieţei muncii.

”Progresele vaccinărilor au redus răspândirea Covid-19 în Statele Unite”, scrie banca centrală în comunicat, această afirmaţie fiind o schimbare majoră pentru instituţia care şi-a condiţionat politica din ultimele 14 luni de combaterwa pandemiei.

Fed şi-a reiterat promisiunea de a aştepta ”noi progrese substanţiale” înainte de a începe să treacă de  la politici mai puţin legate de pandemie la unele legate mai mult de economia deschisă.

Noul limbaj nu înseamnă o schimbare iminentă a politicii: Fed a menţinut miercuri dobânda cheie aproape de zero şi a afirmat că va continua să cumpere lunar obligaţiuni în valoare de 120 de miliarde de dolari, pentru a susţine redresarea economică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.