Retailerul irlandez Primark va deschide pe 15 decembrie primul magazin din Romania, în mall-ul ParkLake din Bucureşti. Reţeaua intră astfel de cea de-a 15-a piaţă şi îşi continuă expansiunea în Europa Centrală şi de Est. Noul magazin va crea 290 de locuri de muncă pentru economia locală din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primark, retailerul internaţional de modă, a anunţat astăzi că primul său magazin din România va fi inaugurat în Bucureşti în preajma sezonului sărbătorilor de iarnă. Situat în centrul comercial ParkLake, acesta se va deschide pentru cumpărători joi 15 decembrie, de la ora 10.00. Inaugurarea marchează un reper important pentru Primark cu intrarea retailerului pe cea de-a 15-a piaţă, o continuare a planurilor sale ambiţioase de extindere în Europa Centrală şi de Est, unde România se va alătura altor pieţe-cheie din Polonia, Republica Cehă şi Slovenia”, anunţă compania.

Primark a anunţat şi un al doilea magazin în Bucureşti, în centrul comercial AFI Cotroceni, care urmează să se deschidă în 2023.

Noul magazin va crea 290 de locuri de muncă pentru economia locală din Bucureşti, iar o serie de locuri de muncă cu jumătate sau normă întreagă sunt încă disponibile, inclusiv posturi de asistent retail la Primark, dar şi posturi de conducere.

Noul magazin Primark din ParkLake Bucureşti se va întinde pe o suprafaţă de 3.735 mp împărţită pe două etaje. Aproape 40% din hainele Primark sunt realizate din materiale reciclabile sau provenite din surse mai sustenabile, iar retailerul de modă s-a angajat să producă astfel 100% din gama de îmbrăcăminte până în 2030.

„Aşteptăm cu nerăbdare să îi primim pe clienţi în minunatul magazin din România într-o zi care va marca un moment de mare bucurie pentru compania noastră, lansarea pe cea de-a patra piaţă în Europa Centrală şi de Est şi pe cea de-a 15-a piaţă la nivel global. Avem planuri de dezvoltare ambiţioase în ECE şi anunţul de astăzi este primul pas în România – vor urma mulţi alţii. Magazinul este aproape gata, aşa că suntem foarte încântaţi să ne deschidem porţile luna viitoare şi să îi cunoaştem pe noii noştri clienţi din România”, spune Maciej Podwojski, director vânzări, Europa Centrală şi de Est, Primark.

Europa Centrală şi de Est este o piaţă de creştere importantă pentru Primark. În prezent, retailerul are un magazin în Slovenia, două magazine în Cehia şi trei magazine în Polonia, cu planuri să deschidă încă trei magazine în Polonia până la sfârşitul anului 2023. Planurile ambiţioase ale Primark includ şi lansarea retailerului pe cea de-a 16-a piaţă în 2023, în capitala slovacă Bratislava, amprenta totală din ECE ajungând astfel la 12 magazine pe cinci pieţe.

Primark este un retailer de modă internaţional cu peste 70.000 de angajaţi în 14 ţări din Europa şi SUA. A fost înfiinţat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys. Primark continuă să se extindă pe pieţe noi şi existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârşitul anului 2026, printre care noile pieţe din România şi Slovacia. 

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.