Lunile călduroase de vară aduc o creştere de aproximativ trei ori a vânzărilor de aparate de aer condiţionat, în comparaţie cu o perioadă obişnuită din an, potrivit datelor retailerului online evoMAG.ro, care estimează la nivelul întregului an o creştere de 35 – 40% a vânzărilor de aparate de aer condiţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania precizează că românii doresc să controleze aparatele de aer condiţionat direct de pe telefonul mobil.

Zilele cele mai călduroase determină cele mai multe achiziţii de astfel de echipamente, cumpărarea unui aparat de aer condiţionat fiind, în multe dintre cazuri, o achiziţie de impuls, arată compania.

„Pentru acest an, estimăm o creştere de 35 – 40%  a vânzărilor de aparate de aer condiţionat faţă de anul trecut, pe fondul interesului mai mare din partea consumatorilor către aceste tipuri de echipamente, care sunt dispuşi să facă investiţii pentru a-şi asigura un nivel mai mare de confort în contextul verilor tot mai călduroase, dar şi a  puterii de cumpărare crescută”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

În acelaşi timp, bugetul alocat unei astfel de achiziţii este în creştere, consumatorii fiind dispuşi să aloce o sumă mai mare anul acesta faţă de anii trecuţi. Astfel, preţul mediu pentru cumpărarea unui aparat de aer condiţionat a urcat în 2019 la 1.500 de lei, faţă de 1.400 de lei în 2018.

Creşterea preţului mediu a aparatelor de aer condiţionat este în strânsă legătură cu tehnologia de care dispun şi cu funcţiile pe care le au. Astfel, cei mai mulţi consumatori sunt interesaţi de achiziţia de aparate de aer condiţionat cu o capacitate de 12.000 de BTU, pe care să le monteze în living şi care să asigure atât funcţia de răcire, cât şi pe cea de încălzire.

Mai nou, românii îşi doresc să poată controla aparatul de aer condiţionat direct din telefonul mobil, şi, eventual, să îl programeze de la distanţă; prin urmare acesta trebuie să aibă încorporată tehnologia Wi-Fi.

La achiziţia unui aparat de aer condiţionat, consumatorii români ţin cont şi de eficienţa energetică, de filtrele încorporate, de nivelul de zgomot, de garanţia acestuia şi de costurile de instalare, potrivit retailerului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.