Reprezentanţii Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a avut o întâlnire cu o delegaţie a Comisiei Europene în cadrul căreia au fost abordate tema precum PNRR, fondurile accesate şi alte teme cu caracter tehnic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
MIPE anunţă, marţi seară, că secretarul de stat Carmen Moraru a avut o întălnire cu o delegaţie a Comisiei Europene condusă de Anna Colucci, responsabilul de ţară pentru România, Director pentru Energie şi Mediu din cadrul DG COMP.
 
De asemenea, la discuţii a participat şi  Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliul Concurenţei.
 
”În cadrul dialogului s-a realizat un schimb de informaţii pe teme cu caracter tehnic. În mod special, au fost abordate schemele de ajutor de stat cu accent pe apelurile lansate la nivelului Ministerului Energiei. Ulterior, discuţiile s-au axat pe teme generale, pe problemele pe care România le-a întâmpinat  în implementarea PNRR şi soluţiile acestora. Reprezentanţii Comisiei Europene au dorit să cunoască stadiul implementării anumitor măsuri din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) precum şi detaliile legate de impactul  pe care fondurile accesate  îl va avea asupra economiei reale”, transmite MIPE.
 
Potrivit instituţiei, secretarul de stat Carmen Moraru a subliniat că procesul de implementare a măsurilor PNRR încurajează concurenţa între agenţii economici interesaţi de accesarea fondurilor europene. 
 
”În acelaşi sens, în cadrul discuţiilor, reprezentanţii CE au mai fost interesaţi şi dacă există suficientă capacitate financiară la nivelul agenţiilor economici astfel încât să poată accesa cu succes schemele de ajutor de stat puse la dispoziţie.  În concluzia acestui dialog, reprezentanţii CE şi-au manifestat mulţumirea faţă de parcursul României în implementarea programului din  acest an, perioadă în care ţara noastră  a reuşit recuperarea unor decalaje. În mod deosebit, ambele părţi au subliniat necesitatea unei bune colaborări care să fie utilă pentru atingerea ţintelor şi jaloanelor asumate. La această colaborare, bineînţeles, este parte importantă şi Consiliul Concurenţei – instituţie reprezentativă şi cu un rol cheie în implementarea obligaţiilor asumate”, mai precizează reprezentanţii MIPE.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.