Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a anunţat, luni, că nu are revendicări certe de două miliarde de lei primite din partea constructorilor, aşa cum au afirmat reprezentanţi ai “Iniţiativei pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR SA”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii asociaţiei “Iniţiativa pentru Restructurarea şi Reprofesionalizarea CNADNR SA”, unii dintre ei cu funcţii de conducere în CNADNR, l-au acuzat pe actualul director al companiei, Cătălin Homor, că păstrează limbajul fostului manager general Narcis Neaga, şi că ar exista revendicări din partea constructorilor de drumuri de circa 2 miliarde de lei.

Oficialii CNADNR au declarat că această cifră nu are o bază reală. ”În primul rând, semnatarii nu se referă la revendicări (claim-uri) certe pe care compania e obligată să le plătească, ci doar dându-şi cu părerea, vehiculează sume fără o bază reală, creând doar o dezinformare. Aceste revendicări pot fi traduse sub forma unor solicitări băneşti sau extensii de timp din partea constructorilor, solicitări ce sunt verificate de către consultantul companiei şi, în cazul în care, nu sunt aprobate/agreate, vor fi parcurse doar la iniţiativa constructorului în următoarele etape de judecată”, se arată în comunicat.

Oficialii CNADNR atrag atenţia asupra faptului că mecanismele contractuale de soluţionare a eventualelor dispute prevăd trei etape, care presupun încercări de soluţionare amiabilă, constituirea comisiei de adjudecare a disputelor şi arbitraj internaţional în care compania este reprezentată de avocaţi sau Direcţia Juridică din cadrul CNADNR SA.

”Prima etapă de judecată se face în cadrul CAD-ului (Comisia de Adjudecare a Disputelor). Rezoluţia emisă de CAD nu are caracter executoriu, în consecinţă judecata finală se va realiza în arbitraj în Camera de Comerţ şi Industrie de pe teritoriul UE”, se arată în comunicatul CNADNR. În legătură cu o presupusă protejare a fostului director CNADNR Narcis Neaga, audiat în dosarul referitor la autostrada Orăştie-Sibiu, oficialii companiei resping aceste acuzaţii.

”Menţionăm că toate acuzele date publicităţii referitoare la protejarea, fraternizarea cu domnul Narcis Neaga sunt complet mincinoase. Compania nu face decât să respecte prevederile legale menţionate mai sus”, se mai arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.