Renault va introduce începând din 2020 versiuni hibride pentru cel mai bine vândute modele ale sale, în cadrul măsurilor luate de producătorii auto europeni pentru respectarea standardelor mai stricte referitoare la emisiile poluante, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania va oferi o versiune hibridă, cu motorizare pe benzină şi electrică, a automobilului subcompact Clio şi variante hibride pentru mini-SUV-ul Captur şi hatchback-ul Megane.

”Ce vedeţi acum este dezvoltarea automobilelor electrice într-un ritm care va varia de la o companie la alta”, a declarat luni Carlos Ghosn, directorul general al alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi, înainte de deschiderea Salonului auto de la Paris.

Renault a confirmat totodată lansarea în 2019 a modelului electric low-cost K-ZE în China, produs de o companie mixtă a Renault şi Nissan, care a fost prezentat anul trecut împreună cu compania Dongfeng.

Automobilul K-ZE va avea o autonomie de 250 de kilometri, a precizat compania, fără să ofere informaţii referitoare la preţuri. Ghosn a vorbit anterior despre planurile ”de a schimba jocul” cu un automobil electric low-cost, cu un preţ de sub 8.000 de dolari după aplicarea stimulentelor acordate de China, iar ulterior fără acestea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.