Registrul Auto Român (RAR) a anunţat, luni, că numărul vehiculelor hibride şi electrice din România este în creştere, în primele şase luni ale anului, prezentându-se pentru obţinerea documentelor cu 50% mai multe astfel de maşini decât în toată perioadă a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Creşte numărul vehiculelor hibride şi electrice din România. Numărul autovehiculelor electrice noi, care s-au prezentat la Registrul Auto Român pentru a obţine «buletin» românesc, este cu 50% mai mare în primele 6 luni ale anului 2019, faţă de întreaga perioadă a anului 2018. Lucrătorii RAR au remarcat că din ce în ce mai mulţi români solicită eliberarea cărţii de identitate a vehiculului (CIV) pentru maşini electrice sau hibride”, a transmis, luni, RAR.

Sursa citată a precizat că, în primele şase luni ale acestui an, 3.513 vehicule hibride noi şi 1.562  rulate s-au înregistrat în evidenţele RAR. În aceeaşi perioadă s-au înregistrat 1.503 vehicule electrice noi şi 97 rulate.

În tot anul 2018 s-au prezentat la RAR 4.580 de vehicule hibride noi şi 2.377 rulate, 1.050 de maşini electrice noi, dar şi 110 rulate.

Dacă în 2018 au venit la Registrul Auto Român 8.117 vehicule electrice şi hibride, în prima jumătate a acestui an numărul lor a ajuns deja la 6.675.

Registrul Auto Român recomandă atenţie la vehiculul care se achiziţionează pentru a fi destinat pieţei din Europa. În caz contrar, pot fi întâmpinate dificultăţi cu omologarea care poate deveni un proces elaborat, de lungă durată şi costisitor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.