Conducerea Registrului Auto Român (RAR) anunţă, joi, că nu a fost informată deocamdată despre implicarea vreunui angajat în ancheta derulată de IPJ Ilfov şi procuri şi care vizează infracţiunea de fals în expertizarea a peste 300 de vehicule. Instituţia a pus la dispoziţia procurorilor actele solicitate şi anunţă sancţiuni pentru angajaţi, în eventualitatea implicării acestora în acţiuni care exced cadrul legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conducerea RAR nu a fost informată până în acest moment de implicarea vreunui angajat în săvârşirea unor fapte de natură penală în legătură cu cercetările efectuate”, a transmis, joi seară, RAR, referindu-se la ancheta derulată de IPJ Ilfov sub coordonarea procurorilor.

Conducerea RAR anunţă că acordă tot sprijinul autorităţilor pentru buna desfăşurare a anchetei şi a pus la dispoziţia procurorilor actele solicitate.

”Registrul Auto Român se dezice de orice activităţi care se derulează dincolo de cadrul legal şi reiterează toleranţa zero faţă de aceste aspecte. RAR va lua toate măsurile necesare de sancţionare a oricăror persoane, angajate ale instituţiei, în cazul în care, conform procedurilor în vigoare, se va ajunge la concluzia că există implicări în acest sens„, a mai transmis instituţia, într-un comunicat de presă.

Poliţiştii şi procurorii din Ilfov au făcut, joi, percheziţii la sediul Registrului Auto Român (RAR) şi la domiciliile a două persoane, într-un dosar care vizează infracţiuni de fals în legătură cu activitatea de verificare tehnică şi omologare a autovehiculelor.

Anchetatorii suspectează că peste 300 de autovehicule au fost omologate după ce, în documente, au fost trecute date nereale, legate fie de starea tehnică fie de masa maximă autorizată.

În acest context, Poliţia anunţă că va cere reexpertizarea autovehiculelor care fac obiectul anchetei, dar şi că vor fi audiate 400 de persoane.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.