Companiile chineze vor raporta în 2023 cea mai mare creştere a câştigurilor din ultimii cinci ani, arată datele firmei Refinitiv, redeschiderea economică după restricţiile legate de Covid-19 şi politica monetară acomodativă ridicând speranţe pentru profituri mai mari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor Refinitiv IBES, profiturile companiilor mari şi mijlocii din China vor creşte cu 16,2% în 2023, cea mai rapidă creştere din 2017.

Analiza se bazează pe 1.164 de companii cu o capitalizare de piaţă de cel puţin 1 miliard de dolari.

Optimismul a crescut după ce China s-a redeschis după trei ani de menţinere a unei politici stricte de zero Covid, iar Beijingul a promis sprijin politic suplimentar pentru a stimula economia internă aflată în dificultate.

Herald van der Linde, şeful strategiei pentru acţiuni la HSBC, a declarat că relaxarea restricţiilor legate de COVID-19 şi susţinerea pieţei imobiliare ar stimula perspectivele pentru sectoarele de consum şi cele legate de călătorii din China continentală.

Analiza Reuters a arătat că utilităţile, produsele de consum de bază şi sectoarele discreţionare de consum vor conduce creşterea, cu un avans estimat al profitului de 34,5%, 33,5% şi, respectiv, 27,8%.

Între timp, sectorul tehnologic este aşteptat să înregistreze o creştere a câştigurilor cu 27%, comparativ cu 9,4% în 2022, în timp ce sectorul imobiliar ar avea profituri cu 9,4% mai mari, după o scădere de 4,9% anul trecut.

Compania de comerţ electronic JD.com şi furnizorul de infrastructură tehnologică şi platforme de marketing Alibaba Group sunt de aşteptat să raporteze o creştere a profitului de 28,8%, respectiv 18,3%.

Profiturile gigantului tehnologic Tencent Holdings ar urma să crească cu aproximativ 19% în acest an, după o scădere în 2022.

Autoritatea de reglementare a jocurilor video din China a ridicat multe restricţii pentru industrie şi a acordat luna trecută mai multe licenţe de publicare pentru jocurile Tencent, pentru lansarea lor pe piaţa internă.

”Ne aşteptăm ca China să depăşească performanţa Asiei din afara Japoniei, datorită redeschiderii mai rapide decât se anticipa, sprijinului continuu al politicii interne şi potenţialului de creştere mai puternică a câştigurilor”, a declarat Mark Haefele, director de investiţii la UBS Global Wealth Management, într-o notă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.