REC Immpuls, filiala regională a grupului REC Partners Gmbh, a finalizat prima etapă de construcţie a celui mai nou campus pentru singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană, Deutsche Schule Bukarest, investiţia în construcţia primei faze a campusului ridicându-se la 10 de milioane de euro, din investiţia totală de 20 de milioane de euro necesară realizării întregului proiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”REC Immpuls, filiala regională a grupului REC Partners Gmbh, anunţă finalizarea primei etape de construcţie a celui mai nou campus pentru singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania, Deutsche Schule Bukarest”, a anunţat compania.

Investiţia în construcţia primei faze a campusului DSBU se ridică la 10 de milioane de euro din investiţia totală de 20 de milioane de euro necesară realizării întregului proiect.

Activitatea de construire s-a desfăşurat inclusiv pe durata perioadei stării de urgenţă, urmând ca Deutsche Schule Bukarest să fie inaugurată în septembrie 2020.

”Dincolo de activitatea clasică de project management, REC s-a implicat şi în optimizarea soluţiilor tehnice, dar şi în finanţarea proiectului şi găsirea de sponsori pentru DBU. Consultanţa, proiectarea şi project managementul proiectelor de şcoala reprezintă o arie de expertiză importantă, pe care REC o desfăşoară de ani buni în Germania. Ne bucurăm să implementăm aceleaşi standarde şi în România, mai ales în cadrul unui proiect unic, precum noul campus de la Deutsche Schule Bukarest”, a precizat Rafat Kamal, partener REC.

Campusul Deutsche Schule Bukarest este construit în două faze, pe un teren cu suprafaţa de 21.300 mp donaţie din partea Petrom şi o suprafaţă construită desfăşurată de 10.950 mp, localizat în zona de nord a Bucureştiului, având alături un alt proiect de anvergură conceput şi coordonat tot de REC, şi anume Petrom City. Şcoala cea nouă va putea acomoda 500 de elevi şi va integra toate formele de învăţământ preuniversitar.

”Promisiunea noastră a fost să începem anul şcolar 2020 – 2021 într-o clădire nouă şi, în acelaşi timp, modernă. Culminăm prin a fi una dintre cele mai moderne şcoli din Europa, iar în septembrie ne putem bucura de toate facilităţile pe care ni le aduce această şcoală”, a declarat Friederike Gribkowsky, preşedintele consiliului director DSBU.

Campusul dispune de un laborator de fizică, un laborator de chimie, un laborator IT dotat la standarde foarte înalte, o bibliotecă, spaţii mari şi deschise pentru clase, o sală de sport, trei terenuri de sport, o pistă de atletism, cantină proprie, un auditoriu ultramodern pentru spectacole şi serbări.

Deutsche Schule Bukarest (DSBU) este singura şcoală din România care urmează în totalitate programa germană şi care este acreditată de Ministerul Afacerilor Externe din Germania şi membră a Federaţiei Mondiale a Şcolilor Germane din străinătate. DSBU urmează programa şcolară a landului Baden-Württemberg, iar cursurile se desfăşoară în limba germană.  Întregul demers are sprijinul ambasadelor Germaniei, Austriei şi Elveţiei, precum şi a unor parteneri precum Petrom City, BCR şi Ţiriac Holding.

REC Partners GmbH a livrat până acum proiecte de peste 10 milioane de metri pătraţi cu echipa proprie de peste 80 de ingineri, arhitecţi şi economişti cu birouri în Berlin, Bochum, Frankfurt a.M., Hamburg, Köln şi Bucureşti.  În România, portofoliul REC include clienţi precum BCR Erste Bank, Petrom, BNP Paribas, CA Immo, Simmo, Vastint, Skanska, GLL, McKinsey.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.