Google a lansat o opţiune de navigare bazată pe realitate augmentată pentru aplicaţia Maps, disponibilă deocamdată doar pentru un număr limitat de utilizatori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Localizarea utilizatorilor se va face ca şi până acum - cu ajutorul GPS-ului şi a conexiunii la internet. În plus, pentru funcţia de realitate augmentată, Google Maps va folosi şi camera foto a telefonului.

Realitatea augmentată vine să suprapună un nivel de informaţii mediului real pentru a ajuta utilizatorul să se orienteze mai uşor pe parcursul navigării. Această formă va face parte din modul de navigare pedestru.

Spre exemplu, într-o intersecţie, funcţia de realitate augmentată va plasa o săgeată pe o clădire pentru ca utilizatorul să înţeleagă mai uşor în ce direcţie să meargă.

Practic, în noul mod, camera foto va afişa pe ecran mediul înconjurător, iar funcţia de realitate augmentată va genera indicatoare ce vor fi suprapuse elementelor din mediul real.

Realitatea augmentată nu va lua complet locul navigării pe baza hărţilor, ci va fi va reprezenta un mod la care utilizatorii vor putea apela atunci când informaţiile tradiţionale nu sunt suficiente.

Google nu vrea ca utilizatorii aplicaţiei să navigheze exclusiv pe baza funcţiei de realitate augmentată, iar Maps va afişa avertizări după un timp şi chiar va opri automat camera foto pentru a forţa utilizatorul să revină la modul normal.

Pe de o parte, există îngrijorări cu privire la accidentarea utilizatorilor care merg atenţi numai la ceea ce afişează ecranului telefonul. Pe de altă parte, modul de realitate augmentată va fi un mare consumator de energie, ceea ce va avea un impact negativ considerabil asupra autonomiei.

Noul mod bazat pe realitate augmentată din Google Maps va fi pentru început disponibil doar ghizilor locali, pentru a fi testat extensiv înaintea lansării oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.