Compania Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a anunţat miercuri că lucrările aferente opririi planificate a Unităţii 2 a centralei nucleare de la Cernavodă se vor finaliza vineri, 2 iunie, zi în care reactorul va fi sincronizat la Sistemul Energetic Naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Unitatea 2 a intrat în programul de oprire planificată pe 6 mai în vederea efectuării lucrărilor de mentenanţă planificate, realizate o dată la doi ani pentru fiecare unitate.

”În perioada opririi planificate, s-au  efectuat peste 10.000 de activităţi din următoarele programe: programul de întreţinere preventivă şi corectivă. programul de inspecţii, programul de testare pe perioada oprilor planificate, conform cerinţelor Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, care se poate efectua numai cu centrala oprită, programul de implementare a modificărilor de proiect pe anumite sisteme/ echipamente/ componente”, arată un comunicat emis de companie.

Potrivit Nuclearelectrica, toate obiectivele opririi planificate au fost realizate în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

”Anterior intrării în programul de oprire planificată, Unitatea 2 CNE Cernavodă a funcţionat continuu de la ultima oprire planificată din anul 2015, timp de 704 zile, ceea ce reprezintă o performanţă în industria nucleară, performanţă asociată profesionalismului personalului şi calităţii programelor şi proceselor centralei”, informează compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Nuclearelectrica a înregistrat în primele trei luni ale acestui an un profit net de 84,05 milioane lei (18,7 milioane euro), în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut.

Producţia de energie a companiei a scăzut în primul trimestru cu 1,3%, la 2.766 GWh, de la 2.803 GWh în primele trei luni ale anului trecut.

Veniturile din vânzarea energiei electrice au urcat în primele trei  luni cu 8%, la 483,9 milioane lei.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Nuclearelectrica este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 2,1 miliarde lei (471 milioane euro).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.