Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat joi că reactorul 1 intră pe 20 iunie în programul de oprire planificată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată  începând cu data de 20 iunie 2020. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc în data de 20 iunie 2020, ora 11:00", arată compania într-un comunicat.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

"Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare. Decizia de intrare în oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă a fost amânată  faţă de perioada iniţială prevăzută pentru acest proiect, pe fondul contextului internaţional generat de pandemia de Covid-19 coroborat cu măsurile aferente Planului de protecţie a personalului, similar altor centrale nucleare, pentru asigurarea continuităţii operării şi producţiei", precizează compania.

Decizia intrării în programul de oprire planificată a Unităţii 1 CNE Cernavodă începând cu data de 20 iunie a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al SNN întrunit în şedinţa în data de 8 mai 2020, în baza analizei tuturor factorilor de impact asupra opririi planificate a Unităţii 1.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

"Lucrările se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă şi cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie împotriva Covid-19", mai informează compania.

Compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a realizat în primul trimestru din acest an un profit net de 215,05 milioane lei, în scădere cu 1,9%, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 6,1%, la 636,79 milioane lei, faţă de primul trimestru din 2019.

De asemenea, producţia de energie a companiei s-a ridicat la 2.847 GWh, în creştere cu 3,9% faţă de primele trei luni din 2019.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.