Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, arată că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar care i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, după care îşi rezervă dreptul de a-şi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii, la acest moment fiind în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general. Reacţia vine la câteva ore după ce ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei, dar şi a directorului general interimar, invocând managementul defectuos din ultimul an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, arată că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar care i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, după care îşi rezervă dreptul de a-şi depune dosarul pentru ocuparea postului de director general al companiei, la acest moment fiind în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general. Reacţia vine la câteva ore după ce ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei, dar şi a directorului general interimar, invocând managementul defectuos din ultimul an. 

Poşta a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

”În condiţiile unor resurse financiare limitate şi a unei concurenţe în creştere, Poşta Română a reuşit să securizeze veniturile. Astfel, veniturile totale au crescut şi ele uşor faţă de anul trecut şi în intervalul de referinţă au fost înregistrate venituri totale de 572,57 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când au fost de 562,8 milioane lei”, se arată în comunicatul de presă transmis luni.

În acelaşi timp, cheltuielile Poştei Române în primele şase luni ale anului, au atins valoarea totală de 551,6 milioane lei, fiind cu 4,1% mai mici decât au fost bugetate, adaugă sursa citată.

Mai mult, Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, arată, în acelaşi document, că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, dar şi că va concura pentru ocuparea postului.

”Totodată, doresc să menţionez faptul că, în acest moment, se află în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi îmi rezerv dreptul de a îmi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii”, spune Andrei Stănescu, director general interimar al companiei.

Andrei Stănescu, fost consilier al ministrului Fondurilor Europene şi al ministrului Finanţelor, a preluat conducerea Poştei la începutul anului, din postura de director al Direcţiei Juridice, Control şi Resurse Umane. El a lucrat mult timp şi la Palatul Victoria, unde s-a ocupat inclusiv de problemele tehnicienilor care pregăteau audio videoconferinţele premierilor. 

Luni, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie de la Poşta Română, dar şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, din cauza managementului defectuos din ultimul an. De asemenea, ministrul a trimis şi Corpul de control la Poştă.

"Corpul de Control va verifica, între altele, modul de îndeplinire a măsurilor dispuse de Consiliul Concurenţei cu ocazia aplicării sancţiunii contravenţionale care a condus la acumularea datoriilor către bugetul de stat. Ministerul Comunicaţiilor întreprinde toate măsurile legale posibile pentru a evita ca această companie să intre în incapacitate de plată şi pentru a putea începe punerea în aplicare a unui plan strategic de redresare a acesteia, elaborat în ultimele două luni. Ministerul consideră că situaţia în care se află compania nu este numai urmare a “grelei moşteniri”, ci şi a perpetuării aceleaşi stări de fapt, fără ca managementul executiv sau neexecutiv să ia vreo măsură legală de relansare a activităţii. Ministerul Comunicaţiilor atrage atenţia că toată conducerea Poştei Române are obligaţia legală să ia toate măsurile, astfel încât compania să nu ajungă în incapacitate de plată sau insolvenţă. A sta pasiv şi a aştepta ca acţionarul majoritar să-şi majoreze capitalul social, solicitând întâi de toate majorarea indemnizaţiei membrilor Consiliului de Administraţie, nu este în atribuţia unui preşedinte al vreunui Consiliu de Administraţie", transmite ministerul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.