Volumul spaţiilor industriale şi logistice închiriate în prima jumătate a anului a ajuns la 240.700 metri pătraţi, mai mult decât dublul nivelului înregistrat în perioada corespunzătoare a anului trecut, de aproximativ 100.800 de metri pătraţi, a anunţat, luni firma de consultanţă imobiliară JLL România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Bucureştiul a atras cea mai mare parte din cererea de spaţii industriale şi logistice din ţară, respectiv 43% (aproximativ 103.600 metri pătraţi), acesta fiind urmat de Slatina (62.000 metri pătraţi), Oradea (34.000 metri pătraţi) şi Timişoara, cu aproape 22.300 de metri pătraţi tranzacţionaţi”, se arată în comunicat.

JLL a înregistrat în primul semestru o cotă de piaţă de aproape 30% din volumul tranzacţiilor de închiriere de spaţii industriale şi logistice intermediate de consultanţii imobiliari. Având în vedere evoluţiile din prima jumătate a anului, aşteptările JLL privind cererea din 2019 sunt optimiste, iar compania aşteptă un volum de tranzacţii comparabil cu cel înregistrat în ultimii 3 ani, în jurul a 500.000 metri pătraţi/an.

”Trebuie să ţinem cont însă de două aspecte. Primul este acela că piaţa industrială a raportat în ultimii trei ani o cerere record, mai ales pe fondul extinderii retailerilor şi a logisticienilor. Al doilea element îl reprezintă faptul că majoritatea companiilor care furnizează servicii logistice şi-au consolidat deja operaţiunile pentru a răspunde volumului crescut de mărfuri generat de ascensiunea consumului din ultimii ani”, a declarat Costin Bănică, Head of Industrial Department JLL România.

De remarcat faptul că în primul semestru, peste jumătate din cerere (121.600 metri pătraţi) a venit din partea companiilor de producţie, majoritatea din domeniul automotive.

”Anumite companii din sectorul auto traversează o perioadă de tranziţie spre producţia de componente pentru autovehicule electrice. România ar putea profita de această tranziţie şi ar putea atrage investiţii importante din partea marilor companii pentru acest tip de capacităţi de producţie. În acest context, preconizăm o creştere a cererii de spaţii de producţie în perioada 2020-2022”, a adăugat Costin Bănică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.