Ministrul Economiei, Radu Oprea, a declarat joi, după protestele angajaţilor de la Romarm, că va avea întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare şi că este rezolvată această problemă a tichetelor de masă, a voucherelor de vacanţă, a ajutoarelor sociale, a orelor suplimentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Economiei a fost întrebat joi, după şedinţa de Guvern, despre protestele angajaţilor Romarm, el afirmând că va avea o întâlnire la Guvern cu reprezentanţii sindicatelor din industria de apărare.

”Astăzi este rezolvată această problemă a tichetelor de masă, a voucherelor de vacanţă, a ajutoarelor sociale, a orelor suplimentare, le voi comunica acest lucru. Eu cred că în întreprinderile din industria de apărare, unde am fost inclusiv vineri şi sâmbătă şi am găsit fabrici unde se lucrează la schimb, se lucrează inclusiv sâmbăta, pentru că au comenzi şi sunt, deja, într-un profit operaţional, chiar dacă multe dintre ele au încă datorii din trecut”, a spus ministrul.

”Atunci, venim cu măsuri de sprijin pentru ca lucrătorii să-şi primească drepturile", a mai spus Ştefan Oprea. 


Despre majorări de salariu, ministrul Economiei a afirmat că partea de ajutoare sociale, de tichete de masă, de ore suplimentare este o chestiune rezolvată şi va avea discuţii cu sindicatele şi cu reprezentanţii managementului din aceste societăţi comerciale, pentru a vedea punctual, foarte bine argumentat, acolo unde este cazul.

”Sunt câteva companii care au de lucru, care au nevoie de a face angajări în perioada imediat următoare", a mai spus Radu Oprea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.