Radu Burnete, directorul Confederaţiei Patronale Concordia consideră că, cu siguranţă nu e acum momentul pentru impozitarea progresivă. El a precizat că România este codaşă la colectarea de TVA, cam o tremie nu colectăm, respectiv 7 miliarde de euro. El a mai arătat că există o reticenţă foarte mare atât în interiorul ANAF-ului şi în rândul clasei politice să preseze ANAF-ul să treacă prin acest proces de reformare şi digitalizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu siguranţă cred că nu e acum momentul pentru impozitarea progresivă. Dacă reformăm ANAF, ne uităm cât colectăm în plus. Dacă vă uitaţi la rapoartele Comisiei vizavi de TVA-ul pe care nu îl colectăm, pentru că poţi estima, România este codaşă, cam o tremie din TVA noi nu îl colectăm, cam 7 miliarde de euro. Măcar 3 sau 4 miliarde de euro dacă putem colecta, de acolo, iată cele 20 de miliarde de lei care ne lipsesc”, a spus Radu Burnete în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

El a precizat că ”există o reticenţă foarte mare atât în interiorul ANAF-ului cât şi în rândul clasei politice să preseze ANAF-ul să treacă prin acest proces de reformare”. 

El a arătat că la un moment dat începuse un proces de digitalizare, tot cu Banca Mondială. ”Ştiam ce avem de făcut, aveam exemplu ţărilor din jur, Polonia, Bulgaria, chiar şi Moldova are un ANAF mai reformat. Bulgaria şi-a crescut colectarea cu procente bune din PIB odată că şi-a digitalizat ANAF şi au colectare mai bună”, a completat Burnete. 

El s-a referit şi la intenţia de supraimpozitare a veniturilor care depăşesc salariul preşedintelui. ”Nu înţeleg cum ai putea să taxezi doar o parte din contribuabili. Până la urmă, e ciudat ca statul să reducă salariile şi pensiile prin impozitare”, a spus directorul Concordia. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.