Deşi nu a făcut publice toate detalii tehnice, Qualcomm a prezentat principalele atuuri ale chipset-ului Snapdragon 855, în frunte cu suportul 5G.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Snapdragon 855 va integra un nou modem de date care se numeşte X24 LTE şi promite viteze maxime (teoretice) de 2 Gbps. Alternativ, producătorii de smartphone-uri care vor să ofere suport 5G pot opta pentru mai puternicul X50.

Este interesantă strategia celor de la Qualcomm, care nu au inclus modemul 5G în noul chipset, ci îl oferă separat. Este posibil ca acesta să nu fi putut fi integrat fără probleme în Snapdragon 855 sau să creeze probleme în ceea ce priveşte consumul de energie al chipset-ului.

Legat de consumul de energie, noul proces de producţie pe 7 nanometri promite o autonomie semnificativ mai mare şi o performanţă superioară în acelaşi timp. Şi chipul folosit pentru sarcinile ce revin inteligenţei artificială promite o performanţă de până la trei ori mai mare decât cea de anul acesta.

Există şi un nou procesor de imagine, care poate îmbunătăţi semnificativ aplicaţiile de realitate augmentată. Acesta poate calcula profunzimea câmpului cu 60 de cadre pe secundă. Tot el va facilita filmarea 4K HDR cu 60 de cadre pe secundă şi un consum de energie redus cu 25% faţă de cel actual.

Un alt mare atu prezentat de Qualcomm priveşte senzorul de amprente integrat în ecran. Numit 3D Sonic Sensor, acesta foloseşte ultrasunete şi promite să recunoască amprentele şi dacă acestea sunt umede sau acoperite cu particule de praf.

Puterea de procesare va cădea în sarcina a opt nuclee. Patru dintre acestea, considerate eficiente, vor rula la o frecvenţă de 1.8 GHz. Alte trei nuclee vor funcţiona la 2,4 GHz, în vreme ce un al optulea nucleu şi cel mai puternic va atinge frecvenţe de 2,8 GHz.

În mod normal, Snapdragon 855 va fi folosit de toate flagship-urile care vor fi lansate anul viitor, primul acesta putând fi Galaxy S10, smartphone pe care Samsung ar putea să-l prezinte la finalul lunii februarie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.