Compania de audit şi consultanţă fiscală PwC a înregistrat venituri de 45 miliarde dolari la nivel global, în anul financiar încheiat la 30 iunie 2021, în creştere 4,9%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"PwC a înregistrat venituri de 45 miliarde dolari la nivel global, în anul financiar încheiat la 30 iunie 2021, în creştere 4,9%. După o evoluţie liniară în cea mai mare parte a anului, creşterea a ajuns la 18,1% în perioada aprilie-iunie, comparativ cu intervalul similar din 2020, reflectând cererea mare pentru servicii de restructurări sau tranzacţii, pe măsură ce economiile au început să se deschidă", anunţă compania.

Pe linii de servicii, veniturile din audit au crescut cu 1,2%, până la 17,1 miliarde dolari, cele din consultanţă au înregistrat un avans de 3,1%, la 7 miliarde dolari, iar cele din taxe/ legal au urcat cu 1,7%, până la 11 miliarde dolari.

”Am lansat noua strategie globală The New Equation, care răspunde celor două nevoi critice ale fiecărei organizaţii: cea de a construi încredere pentru clienţi şi obţinerea unor rezultate de durată. Şi vom susţine această strategie cu investiţii de peste 12 miliarde dolari în următorii 5 ani şi peste 100.000 de noi locuri de muncă”, a declarat Bob Moritz, Preşedintele PwC la nivel global.

În pofida provocărilor economice din ultimul an, PwC a investit, în perioada 1 iulie 2020 - 30 iunie 2021, peste 2,6 miliarde dolari  în angajaţi, tehnologii, în calitatea muncii şi noi produse şi servicii.

În anul financiar 2021, compania a angajat peste 90.000 de persoane, ajungând la un total de 295.000 de angajaţi în 156 de ţări la nivel mondial.

Veniturile din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA) s-au majorat cu 2%. În Marea Britanie veniturile au crescut cu 2%, în Orientul Mijlociu cu 4,8%, iar în Turcia au avut un avans puternic de 30%. În schimb, veniturile din Africa au fost afectate de pandemie şi au înregistrat o scădere cu 3,6% faţă de anul precedent.

În Asia, PwC a raportat o creştere cu 6,2%, cel mai mare aport la această creştere avându-l Coreea de Sud, care a înregistrat o majorare de 12,3%. Şi PwC Australia a revenit la creştere în anul fiscal 2021, cu 2,4%, după o scădere de 1,2% în anul anterior.

Operaţiunile din America au stagnat, reflectând scăderea semnificativă a plăţilor şi a cheltuielilor realizate de clienţi, care au avut un impact deosebit asupra PwC SUA, unde veniturile au rămas la acelaşi nivel de la an la an. Excepţia a fost PwC Canada, ale cărei venituri au crescut cu 5,1%.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.