Vinaria Purcari, deţinută integral de producătorul de vinuri Purcari Wineries PLC, îşi vinde participaţia de 31,4% pe care o are în Glass Container Company către elveţienii de la Vetropack Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul Vetropack este unul dintre principalii producători de ambalaje din sticlă pentru industria alimentară şi a băuturilor din Europa. Grupul are instalaţii de producţie şi birouri de vânzări şi distribuţie în Elveţia, Austria, Cehia, Croaţia, Slovacia, Ucraina şi Italia.

”Vinaria Purcari SRL, entitatea deţinută 100% de către Purcari Wineries PLC, a intrat pe data de 31 iulie 2020 în tranzacţia de vindere a participaţiei minoritare de 31,415% deţinute în Glass Container Company SA către Vetropack Group, o corporaţie elveţiană lider în industria ambalajului de sticlă din Europa”, arată un anunţ al Purcari transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Părţile au decis să nu divulge preţul tranzacţiei.

”Vânzarea respectivă urmează a fi definitivată în noiembrie 2020 şi este subiect al aprobărilor regulatorii oficiale de rigoare”, precizează compania.

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (simbol bursier WINE)  are o capitalizare de 440 milioane lei şi a avut în anul 2019 venituri de 199,1 milioane lei, la un profit net de 40,46 milioane lei.

Grupul Purcari este unul dintre principalii producători de vin şi brandy din Europa Centrală şi de Est, gestionând aproximativ 1.000 de hectare de podgorii şi patru vinării din România şi Republica Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan şi Bardar.

Grupul Purcari este cel mai mare exportator de vin din Moldova, cu livrări în peste 30 de pieţe din Europa (Polonia, Cehia, Slovacia, Ucraina, Norvegia, Marea Britanie, etc.), Asia (China, Japonia, Coreea de Sud) şi America (SUA şi Canada).

Începând cu luna februarie 2018, Purcari a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti, prima Ofertă Publică Iniţială a unei companii din Moldova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.