Guvernul provinciei Hubei, centrul epidemiei de coronavirus din China, a anunţat duminică interzicerea circulaţiei tuturor vehiculelor, cu excepţia celor care asigură servicii esenţiale, pentru a reduce răspândirea coronavirusului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un document publicat de guvern se arată că maşinile poliţiei, ambulanţele, vehiculele care transportă produse esenţiale sau alte vehicule din serviciul public vor fi exceptate de la această măsură.

Autorităţile din Hubei vor efectua controale regulate de sănătate pentru toţi locuitorii din provincie.

Companiile nu îşi vor putea relua activităţile fără să primească mai întâi permisiunea guvernului.

Potrivit CNN, numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 1.669. În întreaga lume s-au înregistrat 69.000 de cazuri de îmbolnăvire, sâmbătă fiind consemnat şi primul deces produs în Europa de Covid-19.

Duminică dimineaţă erau confirmate 68.500 de cazuri de îmbolnăvire în China, cu 2.009 mai multe decât în ziua precedentă, dar este este a treia zi consecutivă de scădere a numărului zilnic de cazuri raportate, potrivit BBC. Sâmbătă au fost înregistrate încă 142 de decese, ceea ce aduce bilanţul la 1.669.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.