Angajaţii Finanţelor Publice Vrancea protestează şi marţi, activitatea instituţiei fiind blocată cu excepţia a trei birouri de la Trezorerie, unde se rezolvă doar urgenţele contribuabililor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderului de sindicat, Eugenia Nazâru, angajaţii Direcţiei de Finanţe Publice Vrancea au decis să protesteze şi marţi, nemulţumiţi de proiectul Legii salarizării.

”Este continuarea protestului de ieri care a fost în peste 20 de judeţe ale ţării, legat de Legea salarizării, de faptul că după regionalizare, condiţiile noastre s-au deteriorat foarte mult, acum vor să umble şi la grila de salarizare. Vom sta în faţa instituţiei până avem un răspuns, aşteptăm să vedem ce spun cei de la Centru. Cei care au urgenţe îi servim ca de fiecare dată, sunt în acest moment două-trei ghişee de permanenţă, găsim modalitate să-i ajutăm pe cei care vin la Finanţe cu treburi urgente”, a declarat liderul de sindicat al finanţiştilor din Vrancea, Eugenia Nazâru. 

Salariaţii din Vrancea au protestat şi luni în faţa instituţiei, însă fără a întrerupe lucrul cu publicul.

Proteste au loc marţi şi la Finanţele Publice din Galaţi, Arad, Timişoara, Craiova, Constanţa, Vaslui, Alba, angajaţii ieşind în faţa sediilor instituţiilor şi întrerupând programul cu publicul, nemulţumiţi de salarii.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării, iar protestul s-a extins rapid în toată ţara, la direcţiile de finanţe din unele oraşe activitatea fiind oprită total. În multe oraşe, activitatea administraţiilor finanţelor publice a fost blocată în totalitate, angajaţii protestând fie în holurile instituţiilor, fie în faţa sediilor acestora.

De asemenea, câteva sute de salariaţi au protestat în faţa Ministerului Finanţelor. Şi angajaţii direcţiilor de taxe şi impozite din primăriile sectoarelor 2, 3, 4, 6 au oprit lucrul, în semn de solidaritate cu salariaţii din Finanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.