Compania Prospecţiuni, aflată în insolvenţă, estimează contracte de 55 milioane euro pentru acest an şi că va ajunge pe profit la sfârşitul anului, după pierderi de 1,2 milioane lei în primul semestru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prin măsurile de restructurare a activităţii Prospecţiuni, implementate de Euro Insol după preluarea mandatului de administrator judiciar în data de 5 aprilie 2016, constând în închiderea liniilor de business non-core neprofitabile, rentabilizarea diviziei de Logging, dinamizarea activităţii comerciale pentru core-business, restructurarea a 479 de posturi din totalul de 770, cifra de afaceri a crescut cu 65%, iar pierderile societăţii s-au redus cu 95%. Astfel, de la o pierdere de 23,8 milioane lei în semestrul I 2016 s-a ajuns la o pierdere de doar 1,2 milioane în semestru I 2017, cu şanse reale de a închide exerciţiul financiar cu profit”, arată un comunicat al companiei.

De asemenea, pe 24 august 2017, administratorul judiciar Euro Insol a depus planul de reorganizare pentru societatea Prospecţiuni, care prevede plata integrală a datoriilor către creditori, acestea fiind în cuantum de 93 milioane lei, conform tabelului definitiv de creanţe.

Adunarea creditorilor a fost convocată pentru data de 25 septembrie în vederea aprobării Planului de reorganizare.

”Prospecţiuni a traversat o perioadă extrem de dificilă ca urmare a stopării investiţiilor din zona de upstream, respectiv achiziţia de date geofizice, ca efect a prăbuşirii cotaţiei internaţionale a petrolului în 2014, preţul petrolului menţinându-se foarte jos şi în anii 2015 şi 2016. Începând cu anul 2017 preţul petrolului s-a stabilizat în jurul valorii de 50 dolari/baril, ceea ce a permis reluarea investiţiilor de către companiile din industria petrolieră”, mai arată compania.

Astfel, Prospecţiuni a încheiat pe primele opt luni din acest an contracte de peste 120 milioane lei pe servicii de achiziţie date geofizice 2D şi 3D şi de logging (investigare geofizică în gaură de sondă şi perforare) cu Romgaz, OMV Petrom şi Amromco.

Societatea estimează totodată să încheie până la sfârşitul anului şi alte contracte, cu o valoare de peste 130 milioane lei.

”Pentru a-şi onora aceste contracte, Prospecţiuni angajează până la sfârşitul anului peste 1.000 de specialişti şi muncitori, urmând ca numărul total al salariaţilor să depăşească 1.500”, adaugă oficialii.

Prospecţiuni este o companie românească ce activează de peste 65 de ani pe piaţa de servicii geologice şi geofizice.

Compania are printre acţionari Tender SA şi SIF Muntenia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.