Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA, parte a grupului Medlife, în vederea înlăturării îngrijorărilor concurenţiale identificate în contextul preluării clinicilor Onco Card SRL şi Onco Card Invest. Angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA pentru a elimina îngrijorările autorităţii de concurenţă prevăd, în principal, menţinerea unui anumit nivel al tarifelor practicate, precum şi a unor indicatori de calitate, pentru o perioadă de 5 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA, parte a grupului Medlife, în vederea înlăturării îngrijorărilor concurenţiale identificate în contextul preluării clinicilor Onco Card SRL şi Onco Card Invest”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Atât grupul Medlife, cât şi Onco Card activează pe piaţa serviciilor medicale de sănătate, Onco Card operând, la nivelul judeţului Braşov, o unitate spitalicească specializată în furnizarea de servicii medicale privind afecţiunile oncologice.

”În urma analizei efectuate de autoritatea de concurenţă, au rezultat unele îngrijorări referitoare la efectele pe care această operaţiune le-ar putea avea pe piaţa furnizării serviciilor medicale spitaliceşti privind afecţiunile oncologice la nivelul judeţului Braşov, între altele, din perspectiva posibilităţii de creştere a tarifelor percepute pacienţilor pentru accesul la servicii medicale sau a scăderii calităţii serviciilor medicale”, mai arată autoritatea de concurenţă.

Astfel, angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA pentru a elimina îngrijorările autorităţii de concurenţă prevăd, în principal, menţinerea unui anumit nivel al tarifelor practicate, precum şi a unor indicatori de calitate, pentru o perioadă de 5 ani.

Conţinutul angajamentelor formulate de Policlinica de Diagnostic Rapid SA sunt publicate pe pagina web a autorităţii de concurenţă.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate de concentrarea economică analizată să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse de Policlinica de Diagnostic Rapid SA până la data de 31 martie 2022.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.