O proprietate istorică din New York, unde scriitorul F. Scott Fitzgerald a fost invitat în mai multe rânduri şi care l-a inspirat să scrie „Marele Gatsby”, este scoasă la vânzare pentru prima dată în 40 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietatea este listată la 28,5 milioane de dolari.

Aflată în Locust Valley din Long Island, proprietatea de 32 de acri este parte din Gold Coast, unde Fitzgerald şi-a plasat emblematicul roman „Marele Gatsby/ The Great Gatsby”.

Supranumită „Conacul Lands’ End”, casa a fost construită în stil colonial, în anii 1920, potrivit agentului imobiliar Maria Babaev de la Douglas Elliman.

„Să ai o proprietate de mărimea North Shore din Long Island este special şi unic, pentru că nu mai sunt multe. Este de asemenea foarte retrasă, pe apă şi are o istorie nemaipomenită”, a spus Babaev, citează mansionglobal.com.

Cu aproximativ 4.000 de metri pătraţi, conacul a fost proiectat de Walker & Gillette din New York, una dintre cele mai cunoscute firme de arhitectură din secolul 20. A fost modernizat, dar „integritatea proprietăţii a fost păstrată”, a precizat agentul. „A fost realmente o restaurare”, a mai afirmat Babaev.

Între detaliile originale se numără şemineuri din marmură, podelele din lemn şi mobila construită în conac. Vestibulul păstrează picturile murale şi o scară în spirală duce către un domn cu luminator. Sufrageria are un tavan de 4 metri şi jumătate, orgamente originale şi uşi franceze care duc spre o grădină.

Casa are şi o cameră de zi cu un şemineu scultat manual şi pe proprietate se află şi un solar lângă o grădină cu trandafiri.

Casa are şapte dormitoare, dintre care patru au şemineuri. Apartamentul principal are o verandă şi două saloane, un dressing dublu şi o baie dublă. 

Frederick Law Olmstead, peisagistul care a proiectat Central Park şi Prospect Park, a conceput grădinile proprietăţii pe care se află şi o fermă, grajduri pentru cai, o piscină şi o casă pentru oaspeţi.

Conacul, unde au fost organizate numeroase petreceri, a fost comandat de omul de afaceri Harvey Dow Gibson în 1926, iar el şi soţia lui, Helen, au găzduit deseori evenimente. Ei i-au primit pe Zelda şi F. Scott Fitzgerald de mai multe ori, iar vizitele l-au inspirat pe autor să scrie „The Great Gatsby”.

Proprietatea a avut doar doi proprietari începând cu 1929. Actualul proprietar a cumpărat-o în 1982 şi a adăugat 8 acri acesteia între timp. Nu este cunoscut pentru ce sumă a fost cumpărată în urmă cu patru decenii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.