Proprietarul touroperatorului Paralela 45, Alin Burcea, va inaugura în luna octombrie un complex rezidenţial lângă lacul Snagov, Club Lac Snagov, investiţie ce se ridică la circa 7 milioane de euro, fiind realizată din surse proprii şi credite bancare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Complexul are 77 de apartamente, se află pe malul lacului Snagov şi va fi inaugurat în octombrie. Terenul are circa 8.000 metri pătraţi şi în preţul fiecărui apartament intră şi o parcare”, a declarat pentru News.ro, Alin Burcea pentru News.ro, care este totodată şi preşedinte al Asociaţiei Naţionale de Agenţiilor de Turism (ANAT).

O garsonieră în complex costă 35.000 euro, în timp ce apartamentele cu vedere la lac ajung la 150.000 euro. O treime din apartamente au fost deja vândute, spune omul de afaceri.

”Politica de preţuri a fost gândită să fie accesibil totul, practic. Acest proiect este primul şi deocamdată unicul proiect de apartamente pe lac. Avem câteva garsoniere de 35.000 de euro, apartamente mici de 56.000 de euro, apartamente mari de două camere de 75.000 de euro, iar cele cu trei camere costă 88.000 euro. Apartamentele mari, cu vedere direct pe lac, ajung la 140-150.000 de euro”, a explicat Alin Burcea.

El afirmă că investiţia include şi o piscină acoperită, un teren de tenis şi un club.

Proiectul a început în anul 2006, însă a fost oprit din cauza crizei, în perioada 2009-2013, iar ulterior a fost reluat.

”Practic, astăzi, după criză, nimeni nu mai cumpără vile sau case. O casă normală pe lac costă aproximativ 300.000 euro, iar o vilă frumoasă, peste 1 milion de euro. Dar nu prea mai sunt clienţi care să plătească aceste sume”, spune Burcea.

El menţionează că a ales tocmai Snagovul întrucât este cea mai faimoasă zonă de case şi vile pe lac, din apropierea Bucureştiului.

”A devenit faimoasă în vremea comunistă, întrucât toţi leaderii comunişti aveau case aici. După 1990, bogaţii zilei şi-au construit aici case. Practic, îi regăseşti pe toţi pe malurile lacului Snagov, în vilele lor”, adaugă omul de afaceri.

Suma medie solicitată pentru apartamentele noi şi vechi, disponibile spre vânzare la nivel naţional, s-a majorat cu 6,7% în prima jumătate a acestui an, ajungând la 1.120 de euro pe metru pătrat util, potrivit Imobiliare.ro. Locuinţele din Capitală s-au scumpit cu 5,4% în primul semestru al acestui an, până la 1.203 euro pe metru pătrat util.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.