Omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanţului de benzinării Eldomir, a inaugurat Alma Health & Spa Retreat, un resort premium în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila. Investiţia totală a fost de 20 de milioane de euro, iar construcţia a durat 3 ani şi jumătate. Alma Health & Spa Retreat are 185 de camere, plajă privată, 6 restaurante şi un centru modern de tratament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Omul de afaceri Vasile Dogărescu, proprietarul lanţului de staţii de carburant Eldomir, dar şi al altor afaceri în domeniul agricol dezvoltate sub acelaşi brand, a inaugurat la începutul lunii iunie Alma Health & Spa Retreat, un resort premium cu 185 de camere, centru de evenimente şi centru de sănătate ultramodern, plajă privată şi piscine, situat în staţiunea Lacu Sărat din judeţul Brăila. Investiţia totală a fost de 20 de milioane de euro, iar construcţia a durat 3 ani şi jumătate. Resortul are în acest moment aproximativ 100 de angajaţi români, majoritatea din Brailă sau din judeţele limitrofe”, se arată într-un comunicat.

Noul proiect se adresează persoanelor preocupate de wellness & wellbeing, de îmbunătăţirea stării de sănătate, dar şi celor ce călătoresc în interes de afaceri sau participă la evenimente.

Lacu Sărat este o mică staţiune aflată la câţiva kilometri de oraşul Brăila, frecventată de toate marile personalităţi ale finalului secolului XIX şi început de secol XX. După Al Doilea Război Mondial, şi în special după Revoluţie, staţiunea a intrat într-un con de umbră şi a urmat un proces de degradare progresivă. În ciuda proprietăţilor medicale ale nămolului sapropelic disponibil aici, staţiunea a dispărut în ultimii ani din prim-planul turistic românesc. Adesea, în trecut, Lacu Sărat era comparat cu Marea Moartă datorită calităţilor curative.  

Resortul include hotelul în sine şi spaţiile de cazare, zona de tratamente şi revigorare medicală, zona de conferinţe şi evenimente, cele 6 restaurante şi plaja cu ieşire la Lacu Sărat.

Pe partea de cazare şi servicii, resortul dispune de 185 de camere, 6 restaurante cu specific diferit, de la mâncare tradiţională românească, la mâncare pescarească specifică zonei, mâncare cu specific internaţional, dar şi o zona de self-service pentru oaspeţi. Totodată, resortul are şi 3 baruri, dintre care două la plajă şi unul în interiorul hotelului. Capacitatea pentru evenimente este de până la 1.000 de persoane.

Preţul unei nopţi de cazare începe de la 575 lei / noapte cameră dublă cu micul dejun inclus şi acces la plaja privată, locul de joacă pentru copii şi facilităţile wellness.

Centrul de tratament este dispus pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, cu 60 de cabinete individuale de tratament, piscină cu apă sărată şi săli de kinetoterapie.

Partea de tratament este completată de zona de wellness ce include piscina interioară cu apă dulce, jacuzzi, saline, saune, Hammam, duş Vichy şi camere de terapii şi masaj.

Alma Health & Spa Retreat include şi o plajă privată cu 1.000 de şezlonguri, dar şi un aquapark cu 5 tobogane cu apă, 3 piscine, dintre care una cu apă sărată din Lacul Sărat, una cu apă dulce şi una pentru copiii de până la 3 ani. Este prima plajă cu ieşire la Lacul Sărat renovată şi gândită la standarde occidentale.

Lacul Sărat are unul dintre cele mai mineralizate nămoluri sapropelice din ţară, tratamentul cu acest namol, numit şi elixirul negru, fiind ideal în ameliorarea unei lungi liste de afecţiuni, cum ar fi cele reumatologice, dermatologice, inflamatorii, ginecologice, endocrine, afecţiuni respiratorii şi ale sistemului nervos central, stări post-traumatice, stres, suprasolicitare, sedentarism şi alimentaţie.

”Deşi pandemia a pus practic la pământ turismul, proprietarul Alma Health & Spa Retreat nu a fost descurajat de situaţia mondială şi a continuat lucrările la acest proiect, ba chiar a accelerat procesul de construcţie. Parcursul nu a fost lipsit de provocări, atât pandemia, cât şi conflictul din Ucraina întârziind adesea termenele de livrare pentru diferite echipamente. Lipsa forţei de muncă din construcţii a fost o altă barieră întâmpinată de către iniţiatorii proiectului, însă după 3 ani şi jumătate de la demararea construcţiei, în ciuda contextului mai puţin favorabil, resortul a fost inaugurat”, mai arată comunicatul.

Resortul are în jur de 100 de angajaţi, majoritatea din zona judeţului Brăila sau a oraşelor limitrofe.

“Motivaţia acestui proiect a depăşit de mult bariera profitabilităţii şi a business-ului. Alma Health & Spa Retreat este proiectul de suflet al întregii noastre familii şi a tuturor colaboratorilor noştri. Pe de o parte, prin acest concept ne-am dorit să reaprindem lumina în staţiunea Lacu Sărat, o zonă cu extrem de mult potenţial natural, exploatată din păcate pentru o perioadă prea lungă de timp şi fără investiţii strategice. Am început acest proiect pornind de la un buget de 12 milioane de euro şi am ajuns în punctul final la o investiţie totală de aproximativ 20 de milioane de euro. Îmi doresc ca această investiţie să fie un nou punct “zero” pe borna kilometrică a staţiunii Lacu Sărat şi să atragă şi alţi investitori cu viziune”, a declarat Vasile Dogărescu, proprietar al grupului de companii Eldomir.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.