Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru proiectul ”Măsuri de eficientizare a activităţii de transport rutier în zona Vămii Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani”, anunţă, vineri, Consiliul Judeţean Botoşani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pas făcut spre modernizarea Punctului vamal Rădăuţi-Prut. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a scos la licitaţie elaborarea Studiului de Fezabilitate «Măsuri de eficientizare a activităţii de transport rutier în zona Vămii Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani»”, a transmis, vineri, Connsiliul Judeţean Botoşani.

Instituţia a precizat că valoarea achiziţiei se ridică la 358.000 de lei fără TVA şi face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizează modernizarea vămilor, a anumitor sectoare de drum naţional, precum şi preluarea unor drumuri judeţene din Botoşani.

 ”Realizarea Studiului de Fezabilitate va deschide calea unor investiţii importante la Punctul de trecere de la Rădăuţi-Prut. Per total, pentru Vama Rădăuţi-Prut şi sectorul de drum naţional DN29A, vorbim de o sumă de aproximativ 21 de milioane de lei, bani care vor intra în următorii ani în judeţ. Vom continua demersurile pentru ca aceste investiţii aprobate de Guvern să devină cât mai repede realizate”, a declarat Doina Federovici, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani.

În contextul creşterii traficului rutier între România şi Ucraina şi în urma demersurilor făcute de către Consiliul Judeţean Botoşani pentru operaţionalizarea Vămii Racovăţ, la începutul anului, Guvernul României a aprobat un Memorandum în care s-au estimat şi cheltuielile necesare pentru modernizarea punctelor vamale Racovăţ şi Rădăuţi-Prut, preluarea şi modernizarea a trei sectoare de drum judeţean, precum şi modernizarea unor porţiuni din DN29A, Vamă – Pod Rădăuţi-Prut. Valoarea totală a investiţiilor prevăzute în Memorandum pentru judeţul Botoşani se ridică la 90 de milioane de lei.

La Vama Rădăuţi-Prut sunt prevăzute a fi efectuate următoarele lucrări:

- lărgirea părţii carosabile din incinta Vămii;

- lărgirea sectorului de drum DN29A, Vamă – Pod Rădăuţi-Prut;

- lucrări de siguranţă a circulaţiei;

- lucrări de extindere podeţ existent;

- amenajare platformă staţionare vehicule grele control;

- platforme de cântărire pe sensurile de intrare şi ieşire din ţară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.