Guvernul are în discuţie, joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Programului „Prima Casă” care va fi redenumit „Noua Casă”. Ministrul de Finanţe Florin Cîţu a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect de act normativ care modifică OUG 60/2009. Executivul va aborda şi condiţiile pentru mărirea plafonului, a anunţat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de joi a Cabinetului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Deci lumea cunoaşte programul Prima Casă, care a fost transformat într-o „Familie, o casă” şi acum noi o să îi spunem „Noua casă”. Dar se rezolvă toate probleme care existau şi inadvertenţele, nu?”, l-a întrebat Ludovic Orban pe ministrul de Finanţe.

Florin Cîţu a spus „bineînţeles”.

Premierul a mai întrebat dacă va fi stabilită şi „mărirea plafonului pentru care se aplică TVA”, iar ministrul de Finanţe a răspuns: „Da, vine în urma discuţiilor pe care le-am avut atât cu cetăţenii, cât şi cu cei care sunt implicaţi direct din domeniul financiar bancar şi dezvoltatori”.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă cu care şeful Executivului a fost de acord să fie introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei de joi este vizează programul IMM leasing de echipamente şi utilaje.

„A fost în primă lectură, săptămâna trecută, şi acum îl propun pe ordinea de zi”, a precizat Florin Cîţu. 

Programul IMM Leasing asigură până la 80% din valoarea finanţării pentru achiziţia de echipamente IT şi 60% pentru cumpărarea altor echipamente, iar plafonul maxim, pentru un beneficiar, este de 5 milioane de lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.