Samsung a anunţat rezultate financiare pentru primul trimestru al anului, iar acestea sunt la fel de proaste precum predicţiile din urmă cu o lună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În Q1 2019 Samsung a avut un profit operaţional de aproximativ 9,7 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o scădere majoră faţă de anul anterior, cu 29 de procente.

Veniturile totale ale companiei coreene în acest trimestru au ajuns la 53,5 miliarde de dolari. Scăderea din acest punct de vedere este de “doar” 10 procente de la an la an.

Principalele cauze pentru aceste scădere, aşa cum au fost identificare de Samsung, sunt cererea în scădere pentru cipuri (cea mai importantă sursă de venituri a companiei), scăderea vânzărilor de smartphone-uri şi competiţia crescută de pe piaţa de ecrane.

Samsung îşi avertizează investitorii cu privire la rezultatele anuale, de la care se aşteaptă, de asemenea, performanţe slabe. Compania se aşteaptă ca vânzările de smartphone-uri să rămână la acelaşi nivel cu anul anterior.

Pentru viitorul apropiat, Samsung se aşteaptă ca performanţele financiare să crească datorită flagship-urilor pe care le va lansa în această primăvară, când sunt aşteptate atât noua serie Galaxy S10, cât şi primul smartphone pliabil al companiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.