Profitul net al grupului petrolier saudit Aramco a urcat de aproape patru ori în trimestrul al doilea, depăşind aşteptările analiştilor datorită preţurilor mai mari ale petrolului şi redresării cererii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Aramco, rezultatele au fost susţinute de relaxarea restricţiilor pentru Covid-19 la nivel mondial, campaniile de vaccinare, măsurile de stimulare şi accelerarea activităţilor economice pe pieţele majore.

Profitul net al Aramco a urcat de la 24,62 miliarde de riali în urmă cu un an la 95,47 miliarde de riali (25,46 miliarde de dolari) în trimestrul încheiat pe 30 iunie.

Analiştii anticipau un profit net de 23,2 miliarde de dolari.

Grupul anticipează ca cererea să atingă 99 de milioane de barili pe zi până la sfârşitul acestui an şi 100 de milioane de barili pe zi anul viitor.

Aramco s-a alăturat altor producători de petrol care au raportat rezultate solide în ultimele săptămâni.

Exxon Mobil a anunţat luna trecută un profit net de 4,69 miliarde de dolari pentru trimestrul al doilea, comparativ cu o pierdere de 1,08 miliarde de dolari în urmă cu un an.

Royal Dutch Shell a publicat cel mai ridicat profit trimestrial obţinut în peste doi ani, de 5,53 miliarde de dolari, comparativ cu profitul de 638 milioane de dolari în intervalul similar al anului trecut.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.