Profitul net al Electrica a scăzut anul trecut cu 13,5%, la 257,77 milioane lei, de la 297,97 milioane lei în 2018, potrivit rezultatelor preliminare neauditate transmise vineri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scăderea profitului a fost cauzată de creşterea cu 25% a costurilor cu achiziţia de energie electrică.

Veniturile financiare nete s-au aflat la un nivel de 310,72 milioane lei, mai mici cu aproape 6%, la 310,72 milioane lei, de la 329,35 milioane lei în anul 2018.

Datoriile totale se ridicau la sfârşitul anului trecut la 19,39 milioane lei, faţă de 20,77 milioane lei la finalul lui 2018.

Electrica are o capitalizare de 3,62 miliarde lei.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,7 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu  organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru funizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.