Profitul net al transportatorului naţional de ţiţei Conpet a scăzut cu 2,3% în primele nouă luni, la 48,94 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a scăzut uşor cu 0,1%, la 304 milioane lei, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada ianuarie-septembrie, compania a transportat prin Sistemul Naţional de Transport (SNT) o cantitate de 5,01 milioane tone ţiţei, condensat şi gazolină, mai puţin cu 5,7% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Sistemul de transport prin conducte are o lungime de aproximativ 3.800 km, din care, în prezent, se utilizează pentru transportul ţiţeiului, gazolinei, condensatului 3.161 km de conducte.

Societatea deţine o poziţie de monopol pe piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, neavând astfel concurenţi în domeniul său de activitate. Serviciile de transport sunt efectuate în baza contractelor încheiate cu clienţii, care au la bază contractul cadru aprobat anual de către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Valoarea totală a serviciilor de transport, mai puţin TVA, facturate beneficiarilor în perioada ianuarie – septembrie 2020 este în sumă de 300,97 milioane lei.

În perioada de nouă luni încheiată la 30 septembrie 2020, Conpet a realizat investiţii în valoare de 66,09 milioane lei. Proiectele de investiţii vizează atât creşterea eficienţei activităţii de transport, cât şi operarea în siguranţă a Sistemului Naţional de Transport.

Compania are circa 1.600 de salariaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.