Producătorul român de medicamente Biofarm (simbol bursier BIO) a raportat anul trecut un profit de 50,8 milioane lei, în creştere cu 32%, de la 38,42 milioane lei în 2018, potrivit rezultatelor trasmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Veniturile din vânzări au crescut cu 10%, la 202,79 milioane lei, de la 184,38 milioane lei.

Cheltuielile de personal au crescut la 33,2 milioane lei, de la 31,08 milioane lei în 2018.

Biofarm are o capitalizare de 352,76 milioane lei. SIF Muntenia deţine 50,98% din acţiunile companiei, iar SIF Banat-Crişana - 36,74%, iar restul alţi acţionari.

Activitatea companiei se concentrează cu precădere pe piaţa internă. Din activitatea de export se realizează aproximativ 2% din cifra de afaceri anuală. Biofarm realizează exporturi în Cehia, Ungaria, Cipru, Lituania, Malta, Moldova, Georgia, Rusia, Ucraina, Kîrgîzstan, Azerbaidjan, Irak.

Fondată  în 1921, compania este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare.

Biofarm activează cu precădere pe piaţa CHC, unde are o cotă în valoare de 6%, iar în unităţi ocupă locul 2 în piaţa de CHC, cu o cotă de piaţă de 8%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.