Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat joi rezultatele unei emisiuni de titluri de stat pe pagina proprie de Facebook, înainte ca rezultatele licitaţiei să fie anunţate oficial de către BNR, pe site şi prin email, ori de către Ministerul Finanţelor, sau ca datele să fie transmise prin intermediul portalurilor Bloomberg şi Reuters, prin care informaţiile acestea ajung la bancheri din întreaga lume, bancheri care investesc în titlurile de stat ale României, relatează Profit.ro. Cîţu a anunţat că Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat din piaţă 1 miliard de lei la o scadenţă de 4.8 ani şi o dobândă maximă de 3.24% pe an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Transparenţă %! Astăzi MFP a împrumutat din piaţă 1 mld de lei la o scadenţă de 4.8 ani şi o dobândă maximă de 3.24% pe an. Mult mai mică decât dobânda la care se împrumuta în medie în luna septembrie, 4.58%, anul trecut guvernul socialist. Aşa reducem permanent costul pentru generaţiile viitoare. Dobânda este mai mică decât dobânda din piaţă la momentul  în care am făcut tranzacţia de 3.31%. Împrumutul acoperă deficitul lunar la bugetul de stat. Este soluţia optimă în aceste condiţii. #RomaniiTrebuieSaStie", a postat Cîţu pe pagina sa de Facebook.

În lipsa datelor oficiale, agenţiile străine de ştiri au publicat informaţii citând postarea ministrului de pe pagina personală de Facebook, conform Profit,ro.

Ulterior anunţului ministrului pe Facebook, care este la ora 15.08, informaţia a fost postată pe site-ul BNR în jurul orei 16.30 şi transmisă pe email de către banca centrală la 16.40. Bloomberg a preluat şi informaţia oficială a BNR. 

Informaţiile de acest fel sunt importante pentru marii investitori în titluri de stat, care plătesc pentru a avea acces cât mai rapid şi sigur la ele.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.