Guvernul a decis, în şedinţa săptămânală miercuri, să schimbe consiliile de administraţie la Eximbank, Imprimeria Naţională, Fondul Român de Contragarantare şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM, companii de stat aflate în subordinea Ministerului Finanţelor, relatează Profit.ro, care citează surse oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine la puţin timp după ce Ministerul Finanţelor a anunţat că va schimba toată componenţa consiliului de administraţie de la CEC Bank.

În cazul Imprimieriei Naţionale vor fi numiţi noi administratori după ce posturile devin vacante, pe baza Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 privind guvernanţa corporativă.

Companiile menţionate au statut de monopol, neactivând pe pieţe concurenţiale, şi s-au făcut remarcate mai ales prin remuneraţiile mari ale directorilor şi administratorilor. 

Astfel, directorul general a Eximbank, care este şi membru al consiliului de administraţie, are o remuneraţie brută lunară de 137.585 lei (circa 30.000 euro), în timp ce un membru simplu în consiliul de administraţie primeşte 22.650 lei (circa 5.000 euro) brut.

La Fondul de Contragarantare şi la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, poziţia de membru simplu în consiliul de administraţie este remunerată cu 10.000 lei brut, însă şefii au câştiguri mult mai mari.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.