Investitorii de retail devin tot mai educaţi, orientaţi mai mult către investiţii pe termen lung, semn că are loc o maturizare a pieţei de capital locală şi o înţelegere mai mare a volatilităţii acesteia, potrivit studiului anual realizat de Cornerstone Communications.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Noi de doi ani facem anual un studiu, care este un mod de a măsura interesul investitorilor de retail, precum şi tendinţele în piaţă. Este primul demers făcut în piaţa de capital care targetează investitorii de retail şi noi vrem ca acest studiu să fie un reper important în piaţă pentru a ajuta companiile, instituţiile din piaţa de capital, dar şi investitorii să înţeleagă mai bine care este în momentul de faţă percepţia investitorilor de retail, care din punctul meu de vedere este cel mai important actor al pieţei de capital din România”, spune, la Maratonul de Educaţie Financiară de la PROFIT NEWS TV, Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications şi manager relaţia cu investitorii.

În ultimul studiu, la care au participat 326 de investitori de retail activi pe BVB, compania Cornerstone Communications a realizat pentru prima dată şi un profil al investitorului de retail român la Bursa de Valori Bucureşti.

„Este un bărbat de 41 de ani, cu venituri foarte mari, în jur de 24.000 lei, care investeşte aproximativ 24% din venituri la bursă, are un portofoliu de aproximativ 500.000 de lei, care de asemenea investeşte pe termen mediu, de 20 de luni, un semnal foarte bun. Vedem că în a doua ediţie a studiului a existat o schimbare mare faţă de prima ediţie, în care 60% dintre investitori au spus că investesc pe termen mai scurt decât un an. A fost finalul anului 2021 când am efectuat prima ediţie a studiului, contextul a fost total diferit, lumea a arătat total diferit, dar faptul că acum 60% investesc pe termen de doi ani sau mai lung este din punctul meu de vedere un aspect foarte bun, înseamnă şi un pic de maturizare a pieţei, înţelegerea volatilităţii care există în piaţă şi faptul că cele mai bune investiţii sunt cele pe termen lung”, mai spune aceasta.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.